Γράφει η «ξενοδόχος»

Όλα για …όλα με πτήσεις από 5 ευρώ τα δίνει η Ryanair σε μία προσπάθεια να τονώσει τα αεροπορικά ταξίδια στην Ευρώπη, σε μία περίοδο που οι καταναλωτές δείχνουν απρόθυμοι να ταξιδέψουν.

Η low cost αεροπορική, σε μία πρωτοφανή κίνηση, βγάζει προσφορά σε 240 προορισμούς του δικτύου της με μόλις …5 ευρώ (!) για απλή μετάβαση για ταξίδια που θα γίνουν στο δίμηνο Σεπτεμβρίου- Οκτωβρίου και κρατήσεις που θα γίνουν έως και τις 2 Σεπτεμβρίου.

  • Πρόκειται για 1 εκατομμύριο θέσεις που σκοπεύει να διαθέσει σε αυτή την στιγμή η ιρλανδική εταιρεία χαμηλού κόστους, περιλαμβάνοντας και ελληνικούς προορισμούς:
  • Ενδεικτικά oι προσφορές που αφορούν την Ελλάδα περιλαμβάνουν τα δρομολόγια από Αθήνα για Βρυξέλλες, Μάλτα, Ρώμη, Παλέρμο κ.α., Καλαμάτα- Μιλάνο Μαλπένσα, από Κεφαλονιά για Λονδίνο Στάνστεντ κ.τ.λ..

Σημειωτέον ότι εν μέσω της σεζόν Covid 19 έχει αλλάξει άρδην η συμπεριφορά των ταξιδιωτών, οι οποίοι πλέον κάνουν κράτηση κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή με ορίζοντα ακόμη και μιας ημέρας.

  • «Παλιότερα για τα αεροπορικά εισιτήρια συνηθίζαμε να λέμε όσο νωρίτερα τόσο το καλύτερο για την τιμή που μπορεί να εξασφαλίσει ο ταξιδιώτης, ωστόσο τώρα η τάση είναι ακριβώς το αντίστροφο αφού η σεζόν του κορωνοϊού είναι σεζόν …super last minute».

Με βάση τα στοιχεία από τη Διεθνή Ενωση Αερομεταφορών ΙΑΤΑ, στους ευρωπαϊκούς αερομεταφορείς για τον μήνα Ιούλιο η ζήτηση εμφανίζεται μειωμένη κατά -87,1% σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2019, βελτιωμένη σε σύγκριση με την πτώση του -96,7% του Ιουνίου.

Η χωρητικότητα σημείωσε πτώση κατά -79,2%, ενώ το ποσοστό πληρότητας έπεσε κατά 33,8 ποσοστιαίες μονάδες μόλις στο 55,1%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here