Όσοι μεγάλοι και μικροί επενδυτές και μέτοχοι της Εθνικής Τραπέζης διατηρούν  μετοχές της παλαιότερης ελληνικής τράπεζας της χώρας, και της πρώτης που εισήχθη στο-τότε- Χρηματιστήριο Αθηνών, αυτές τις μέρες αισθάνονται δικαιωμένοι.
Στην θέση του οδηγού, η Εθνική και για τον τραπεζικό κλάδο εν γένει και για τη μεγάλη κεφαλαιοποίηση είναι αυτή που κυριαρχεί σε αυτή την φάση ανοδικής διόρθωσης για τις μετοχές του πολύπαθου τραπεζικού κλάδου.
Ωστόσο η μετοχή της Εθνικής είναι η πρώτη από τις συστημικές, που μετά το χθεσινό θεαματικό +5,14% στα 2,68 ευρώ, με συναλλαγές 2.691.46 μετοχών συνολικής αξίας 7.098.974 ευρώ καταγράφει “υψηλό” εβδομάδος και “υψηλό” έτους.
Αναμφίβολα, μία κινητικότητα από την πλευρά των αγοραστών, κυρίως ξένων fast run funds που έχουν αρχίσει να “παίζουν” όχι μόνο το “γύρισμα” του κλάδου αλλά κυρίως ποντάροντας στο ότι ο Μάριο Ντράγκι θα…οπλίσει ό,τι έχει απομείνει στο οπλοστάσιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ΕΚΤ, την προσεχή Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου.
Κινήσεις προεξόφλησης μίας θετικής απόφασης και ανακοίνωσης της από τον απερχόμενο Ιταλό τραπεζίτη που οδηγούν υψηλότερα την πλειονότητα των ευρω-αγορών και δη του τραπεζικού κλάδου. Ενδεικτικά ο EuroStoxx Banks αντέδρασε χθες +3,35%.
Στο Χρηματιστήριο της Αθήνας,  ο Τραπεζικός Δείκτης  ενισχύθηκε σχεδόν +4% (+3,91%) στις 788,79 μονάδες, με οδηγό την Εθνική.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here