Δύο πακέτα έγιναν στην χθεσινή χρηματιστηριακή συνεδρίαση.
  Ενα για τον ΟΠΑΠ για 37.850 μετοχές στα 9,80 ευρώ και ένα για την Τέρνα Ενεργειακή για 58.340 μετοχές στα 7,57 ευρώ έναντι 441.634 ευρώ.
Μικρό ποσοστό, που όμως εάν προστεθεί και σε άλλα πακέτα που έχουν γίνει μετά την αγορά των 476.097 μετοχών αντί 3,37 εκατ. ευρώ (στις 20 Αυγούστου) συγκεντρώνεται ένα μειοψηφικό ποσοστό, το οποίο σταδιακά (και εάν και εφόσον έχει τον ίδιο αγοραστή) ενισχύει τις εκτιμήσεις μερίδας χρηματιστών, πως στην ΤΕΝΕΡΓ γίνεται μεθοδικό και κάτω από τα ραντάρ του 5% ένα μάζεμα της μετοχής.
 Από ποιόν; οι ίδιοι αναφέρονται στο Reggeborgh, χωρίς ωστόσο αυτό να μπορεί να επιβεβαιωθεί.
Στο μετοχικό κεφάλαιο συμμετέχουν η ΓΕΚ Τέρνα Συμμετοχών με 37,93% και ο Γιώργος Περιστέρης με 22,93% του μετοχικού κεφαλαίου.
  Ωστόσο το Reggeborgh ως μεγαλύτερος μέτοχος της ΓΕΚ Τέρνα, με ποσοστό 27,08% (έναντι 14,13% του Γιώργου Περιστέρη) έχει έμμεση συμμετοχή στην ΤΕΝΕΡΓ, μέσω της μετοχικής θέσης της ΓΕΚ Τέρνα.
  • Έμμεσα οι Ολλανδοί έχουν ένα ποσοστό συμμετοχής στην ΤΕΝΕΡΓ κοντά στο 10% του μετοχικού κεφαλαίου…
  Τώρα, εάν είναι αυτοί που μαζεύουν από δεξιά και αριστερά πακέτακια που τους προσφέρονται και μάλιστα με μικρό discount (στα 7,75 έκλεισε η μετοχή 20 λεπτά πάνω από την τιμή του χθεσινού πακέτου) για να αποκτήσουν και άμεση μετοχική παρουσία στην Ενεργειακή, είναι ένα ερώτημα με δύσκολη απάντηση, καθώς όλα αυτά τα πακετάκια θεωρούνται…αφανή, δηλαδή δεν εμφανίζεται ο τελικός αγοραστής.
  Και χωρίς ανακοινώσεις της ΓΕΚ Τέρνα ή της ίδιας της Ενεργειακής δύσκολα μπορεί να δει κάποιος κάτω από το…ραντάρ.
  Αλλωστε η εισηγμένη ΔΕΝ υποχρεούται να προβαίνει σε ανακοινώσεις για τα πακέτα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here