Γράφει η «ξενοδόχος»
Ταχύτητα στην υλοποίηση των ρυθμίσεων ζητούν τώρα οι τουριστικοί φορείς σε συνέχεια των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης αναφορικά με τη διαχείριση των συνεπειών στον ελληνικό τουρισμό μετά την κατάρρευση του ταξιδιωτικού ομίλου της Thomas Cook.
Όπως χαρακτηριστικά μάλιστα σχολιάζει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ. Γιάννης Ρέτσος, η εξαγγελία του Υφυπουργού Ανάπτυξης κι Επενδύσεων κ. Γιάννη Τσακίρη για διευκόλυνση χρηματοδότησης επιχειρήσεων που επλήγησαν από τη χρεοκοπία του βρετανικού κολοσσού είναι προφανώς θετική.
«Εξαρχής ο ΣΕΤΕ αναζήτησε τρόπους άμβλυνσης των επιπτώσεων. Τώρα είναι μείζον ζητούμενο η ταχύτητα υλοποίησης», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, ο οποίος προ ημέρων στο Συμβούλιο Προέδρων των Ξενοδόχων από τη Θεσσαλονίκη είχε εμφανιστεί επικριτικός προς την κυβέρνηση, ζητώντας έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς του τομέα στα χρόνια της κρίσης,
- «καθώς οι καλές προθέσεις από μόνες δεν αρκούν. H Κυβέρνηση έχει ολοκληρώσει θητεία 100 ημερών και πλέον είναι μειωμένες οι ανοχές για καθυστερήσεις. Αναγνωρίζουμε τα δημοσιονομικά ζητήματα που υπάρχουν και τη χρονική μετάθεση υλοποίησης κάποιων κυβερνητικών εξαγγελιών. Ωστόσο, πρέπει να υπάρχει διαφορετική προσέγγιση σε έκτακτα γεγονότα, όπως το πρόσφατο παράδειγμα με την πτώχευση του Thomas Cook», είχε επισημάνει ο κ. Ρέτσος.
Τώρα με βάση τις ανακοινώσεις του Υφυπουργού Ανάπτυξης, οι επιχειρήσεις που επλήγησαν από την κατάρρευση του βρετανικού κολοσσού του τουρισμού, Thomas Cook θα στηριχθούν με άτοκα δάνεια, που μπορεί να φτάσουν έως το 70% του κεφαλαίου μέσω αλλαγών στο υφιστάμενο Ταμείο Επιχειρηματικότητας.
Μιλώντας από το βήμα του 4ου Thessaloniki Summit ο ίδιος ανέφερε ότι
- «αλλάζουμε ένα υφιστάμενο (χρηματοδοτικό εργαλείο), το Ταμείο Επιχειρηματικότητας, ώστε να βοηθηθούν και επιχειρήσεις που επλήγησαν από την κατάρρευση της Thomas Cook, δίνοντας άτοκα δάνεια έως το 70% του κεφαλαίου, κάτι που δεν μπορούσε να γίνει μέχρι τώρα. Θέλουμε λίγο χρόνο, αλλά είμαστε στη διαδικασία της υλοποίησης».