Γράφει η «ξενοδόχος»

  • «Η εταιρία ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι στα πλαίσια της επιχειρούμενης οικονομικής αναδιάρθρωσής της ανέστειλε προσωρινά την άδεια εκτέλεσης δημοσίων μεταφορών και οι προγραμματισμένες πτήσεις από 15-11-2019 ακυρώνονται. Θα ενημερωθεί το επιβατικό κοινό οριστικά το αργότερο μέσα στις 7 επόμενες ημέρες για τα διευθέτηση αιτημάτων που σχετίζονται με οικονομικά θέματα».

Αυτή είναι η ανακοίνωση που έβγαλε μέσα στο Σαββατοκύριακο η Αstra Airlines η οποία προχώρησε σε αίτημα για εξάμηνη αναστολή της άδειας λειτουργίας της στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, θεωρώντας το συγκεκριμένο βήμα απαραίτητο με την ελπίδα να βρεί επενδυτή και να ξεπεράσει τα οικονομικά ζητήματα που αντιμετωπίζει.

  • Πάντως οι πελάτες της θα πρέπει να περιμένουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας για να δούν αν τελικά θα αποζημιωθούν, αν και όπως επισημαίνουν γνώστες της αγοράς όσο δίνεται παράταση για το συγκεκριμένο ζήτημα (σ.σ. το αρχικό χρονοδιάγραμμα που είχε θέσει η εταιρεία ήταν για τις 15/11) τόσο αποκακρύνεται και το ενδεχομενο της αποζημίωσης.

Για τους νησιωτικούς προορισμούς πάντως που έχουν μείνει τις τελευταίες ημέρες χωρίς συνδέσεις (κυρίως από Θεσσαλονίκη) μέρος του πτητικού έργου αναλαμβάνει από τις 17 Νοεμβρίου η Aegean. O μεγαλύτερος εγχώριος αερομεταφορέας προσθέτει 306 πτήσεις και ειδικότερα 28.476 θέσεις για δρομολόγια από Θεσσαλονίκη προς Χίο – Σάμο –Κω – Ηράκλειο και Μυτιλήνη και από Αθήνα προς Χίο για το διάστημα από τις 17 Νοεμβρίου μέχρι και τις 24 Μαϊου του 2020.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here