Πλουσιότερος κατά 225 εκατομμύρια δολάρια έγινε ο Reed Hastings της Netflix Inc.με μία στρατηγική κίνηση.

Ο Hastings προχώρησε σε πώληση μετοχών, την τελευταία σε μια σειρά τέτοιων συναλλαγών που έκανε ο δισεκατομμυριούχος φέτος, που του απέφεραν συνολικά 616 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Hastings έχει συγκεντρώσει αρκετά μετρητά το 2020 για να προχωρήσει στην παραγωγή των 4 σεζόν του “The Crown”, και των 6 σεζόν του “Peaky Blinders” . Τα κεφάλαια που συγκέντρωσε αντιστοιχούν σε περίπου 4,7 εκατ. ετήσιες συνδρομές στο Netflix, με βάση το μέσο μηνιαίο κόστος συνδρομής.

Οι πωλήσεις μετοχών, οι τελευταίες εκ των οποίων ήταν στις 21 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο ενός εμπορικού σχεδίου που έχει καταρτίσει. Ο Hastings, συν-διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας με έδρα την Καλιφόρνια, έχει δει τον πλούτο του να αυξάνεται φέτος κατά περίπου 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια, στα 6,4 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Δείκτη του Bloomberg Billionaire, καθιστώντας τον, τον 120ο πλουσιότερο άνθρωπο στις ΗΠΑ

Το stock έχει αυξηθεί κατά 63% φέτος καθώς η streaming υπηρεσία έχει προσθέσει 28,1 εκατομμύρια νέους συνδρομητές τους πρώτους εννέα μήνες του 2020, χάρη στην αυξημένη ζήτηση για οικιακή ψυχαγωγία κατά τη διάρκεια των lockdowns.

Ο Ηastings, 60 ετών, ίδρυσε την πρώτη του επιχείρηση τεχνολογίας, την Pure Software, το 1991, προτού συμμετάσχει στο project της Netflix με τον συνάδελφο Pure Marc Randolph το 1997.

Διαβάστε επίσης:

Ο δισεκατομμυριούχος του Netflix

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here