Σε κόντρα για …δύο εξελίχθηκε η διεκδίκηση της Μαρίνας Αλίμου μέσω της διαδικασίας της ηλεκτρονικής δημοπρασίας (e-auction) που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά σε αυτού του είδους τους διαγωνισμούς του ΤΑΙΠΕΔ.

Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα μπήκαν και οι 3 διεκδικητές

  1. Ακτωρ Παραχωρήσεις Α.Ε.
  2. Aβιαρεπς Ελλάς- Α.Ε. Γιώτινγκ και Θαλάσσιου Τουρισμού Κόσμος Ελλάς 
  3. Lamda Dogus Α.Ε. Συμμετοχών και Αξιοποίησης Τουριστικών Λιμένων

Υψηλότερες ωστόσο οικονομικές προσφορές «χτύπησαν» οι δύο πρώτοι με τη μαρίνα τελικά να καταλήγει στην Ακτωρ Παραχωρήσεις. Σημειωτέον ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη μαρίνα στην Ελλάδα και μια από τις μεγαλύτερες στην Ανατολική Μεσόγειο, η οποία κατασκευάστηκε και λειτούργησε την δεκαετία του 1960.

Η μαρίνα Αλίμου διαθέτει σήμερα περισσότερες από 1.100 θέσεις ελλιμενισμού, προσφέροντας στα σκάφη που ελλιμενίζονται σε αυτή ταχεία πρόσβαση στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς των Κυκλάδων και του Σαρωνικού.

Η βελτιωμένη προσφορά της «Άκτωρ Παραχωρήσεις» διαμορφώθηκε στα 57,5 εκατ. ευρώ (Καθαρή Παρούσα Αξία). Η συνολική αξία της συμφωνίας υπερβαίνει τα 177 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει το εφάπαξ καταβλητέο ποσό κατά την έναρξη της παραχώρησης συν ετήσια αμοιβή παραχώρησης πλέον ποσοστού επί των ετήσιων ακαθάριστων εσόδων της μαρίνας. Ο νέος παραχωρησιούχος θα υλοποιήσει εντός της επόμενης πενταετίας επενδύσεις τη τάξης των 50 εκατ. ευρώ, μέσω των οποίων η μαρίνα Αλίμου θα εκσυγχρονισθεί και θα μετατραπεί σε έναν κορυφαίου επιπέδου τουριστικό λιμένα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here