γράφει η «ξενοδόχος»

Περισσότερα δρομολόγια από και προς την Ελλάδα εντάσσει για τη θερινή σεζόν του 2019 η Cyprus Airways, η οποία  ξεκίνησε πτήσεις προς την Αθήνα το Μάρτιο του 2018 και μέσα σε ένα χρόνο έχει μεταφέρει πάνω από 77 χιλ. επιβάτες.

Οσον αφορά το καλοκαιρινό πρόγραμμα στην Ελλάδα, η εταιρεία πέραν του καθημερινού πλέον δρομολογίου Αθήνα- Λάρνακα, θα συνδέει την Κύπρο με τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, την Σκιάθο και τη Ρόδο.

Η Cyprus Airways γιόρτασε χθές τα πρώτα της γενέθλια από την έναρξη πτήσεων από και προς την Αθήνα και όπως ανέφεραν οι επιτελείς της, έχει θέσει ακόμη υψηλότερους στόχους για τη συνέχεια, έχοντας ήδη υπό σχεδιασμό τα δρομολόγια της επόμενης χρονιάς.

Συνολικά η αγορά της Κύπρου, χαρακτηρίζεται ως μία από τις πλέον σταθερές και ώριμες αγορές για το Ελ. Βενιζέλος:

Με βάση τα στοιχεία του αεροδρομίου της Αθήνας, η επιβατική κίνηση με την Κύπρο αντιστοιχεί σε 1,128 εκατ. επιβάτες έχοντας σημειώσει αύξηση κατά 6% σε σύγκριση με το 2017.

Η Κύπρος κατατάσσεται διαχρονικά στις μεγαλύτερες αγορές όσον αφορά τις αφίξεις από μή κατοίκους για το Ελ. Βενιζέλος με σχεδόν 300 χιλ. αφίξεις την περασμένη χρονιά, στην έκτη θέση επί του συνόλου μετά από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιταλία.

Οι επιτελείς του αεροδρομίου των Σπάτων αναφέρθηκαν χθές και στο προφίλ των Κυπρίων επιβατών και στους λόγους για τους οποίους ταξιδεύουν περισσότερο:

  • Από αυτούς ποσοστό 25% ταξιδεύει στην ελληνική πρωτεύουσα για επαγγελματικά ταξίδια, ένα 32% για αναψυχή ένα 33% αφορά επισκέψεις σε φιλους και συγγενείς. Αντίστοιχα, με βάση τα στοιχεία του Ελ. Βενιζέλος, οι  Ελληνες που ταξιδεύουν περισσότερο στην Κύπρο αναφέρουν ως έναν από τους βασικούς λόγους, σε ποσοστό 30% τα επαγγελματικά ταξίδια, 23% για διακοπές και 37% για συγγενείς και φίλους.

Η Cyprus Airways έχει ως βάση τη Λάρνακα και όλες τις οι πτήσεις λειτουργούν με σύγχρονα αεροσκάφη Airbus A319, χωρητικότητας 144 θέσεων οικονομικής. Η εταιρεία προέκυψε όταν τον Ιούλιο του 2016, η Charlie Airlines Ltd, εταιρεία εγγεγραμμένη στην Κύπρο, κέρδισε το διαγωνισμό για το δικαίωμα χρήσης του εμπορικού σήματος Cyprus Airways για μια δεκαετία. Η Cyprus Airways ξεκίνησε πτήσεις τον Ιούνιο του 2017 σε τέσσερις προορισμούς και πλέον σκοπεύει να προχωρήσει στην προσθήκη δύο ακόμη αεροσκαφών από την επόμενη χρονιά, αυξάνοντας τον στόλο της στα 4 αεροσκάφη. 

Τον Ιούλιο 2018, η Cyprus Airways ολοκλήρωσε με επιτυχία  την επιθεώρηση που έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος IOSA (Επιχειρησιακός Έλεγχος Ασφάλειας της ΙΑΤΑ) που αποτελεί ένα από τα υψηλότερα πρότυπα στον κόσμο για την ασφάλεια των αερομεταφορών. Τον Οκτώβριο 2018, η εταιρεία έγινε μέλος της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (IATA).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here