Η βρετανική Thomas Cook πασχίζει να βρει επιπλέον 200 εκατομμύρια στερλίνες για να ικανοποιήσει τους πιστωτές της και να διασφαλίσει την επιβίωση του παλαιότερου ταξιδιωτικού οργανισμού στον κόσμο.

Τον περασμένο μήνα, η εταιρεία συμφώνησε στους βασικούς όρους ενός σχεδίου αναδιάρθρωσης 900 εκατ. στερλινών με τον Κινέζο μέτοχο Fosun και τις τράπεζές της.

Η Thomas Cook, η οποία απασχολεί 21.000 εργαζομένους σε 16 χώρες, προειδοποίησε σήμερα ότι αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι μέτοχοι θα χάσουν το σύνολο της επένδυσής τους.

Η μετοχή της Thomas Cook υποχώρησε στο ιστορικό χαμηλό επίπεδο των 3,4 πενών μετά την ανακοίνωσή της. Αυτήν την ώρα κάνει «βουτιά» 21,68%.

«Η ανακεφαλαιοποίηση αναμένεται να οδηγήσει σε σημαντική διάβρωση των συμφερόντων των υφιστάμενων μετόχων, με σημαντικό κίνδυνο μη ανάκτησης» ανέφερε η Thomas Cook.

Οι πιστωτές ζητούν επιπλέον 200 εκατομμύρια στερλίνες σε εγγυημένα κεφάλαια για να στηρίξουν την εταιρεία τη χειμερινή περίοδο, όταν η δραστηριότητά της είναι συνήθως πιο υποτονική.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here