Γράφει η «ξενοδόχος»

Περαιτέρω αύξηση στις τιμές των κατοικιών αναμένεται για την επόμενη πενταετία στη χώρα μας, δεδομένου ότι η Ελλάδα έχει ξεκινήσει από κατά πολύ χαμηλότερη βάση σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές αγορές.

Ανοδος αναμένεται και στις τιμές για εξοχική κατοικία δεδομένης της αυξημένης ζήτησης από το εξωτερικό.

Φωτό από τον κ. Κυριάκο Ξύδη, διευθύνοντα σύμβουλο της Berkshire Hathaway HomeServices Athens Properties,

Σύμφωνα με τον κ. Κυριάκο Ξύδη, διευθύνοντα σύμβουλο της Berkshire Hathaway HomeServices Athens Properties, από τις πιο γνωστές εταιρείες στο χώρο των συμβούλων ακινήτων με μεγάλο δίκτυο κα στο εξωτερικό, το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί τα αιτήματα από το εξωτερικό για το πώς μπορεί η Ελλάδα να εξυπηρετήσει το μεγαλύτερο σε ηλικία κοινό, με τη ζήτηση να επικεντρώνεται για ακίνητα χαμηλής συντήρησης, με επίπεδους χώρους κ.α..

Συνολικά στην αγορά αναμένεται ότι η ανοδική τάση των τιμών θα συνεχιστεί και τα επόμενα 5- 7 χρόνια, έχοντας σαν δεδομένο ότι την προηγούμενη δεκαετία έως το 2018 οι τιμές είχαν πέσει πολύ.

Οι αυξήσεις θα είναι σε μονοψήφιο ποσοστό μέν και θα διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή, με το κέντρο, τα νότια και τα βόρεια προάστια να πρωταγωνιστούν, ενώ σιγά σιγά προστίθενται και περιοχές του Πειραιά και κάποια ανατολικά προάστια.

Άμεσα κονδύλια για κοινωνική στέγαση

Τα κριτήρια ESG αλλάζουν το τοπίο στην αγορά ακινήτων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here