Ένας ιδιοκτήτης φροντιστηρίου, στα Ιωάννινα, αψήφησε την απαγόρευση λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών και αποφάσισε να συγκεντρώσει τους μαθητές τους για να τους κάνει μάθημα.

Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν μετά από καταγγελία και αναμένεται σήμερα να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα. H ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει ότι δεν τήρησε τα προληπτικά μέτρα για τον CoViD-19 και έκανε μάθημα.

Mε απόφαση της κυβέρνησης από την Τετάρτη -και για τουλάχιστον 14 ημέρες- έκλεισαν όλα τα δημόσια και ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα, δηλαδή  νηπιαγωγεία, σχολεία, ΙΕΚ και πανεπιστήμια της χώρας ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση του κοροναϊού. Υπήρξε ειδική απόφαση να κλείσουν και τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών όπου-επίσης- πάνε οι μαθητές.

Tην Πέμπτη ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας  -με γνώμονα την προστασία των πολιτών από τον κοροναϊό- ζήτησε την άμεση παρέμβαση των εισαγγελέων στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται παραβίαση των μέτρων για την αποτροπή εξάπλωσής του.

Στην εγκύκλιο επισημαίνεται πως όσοι παραβιάζουν τα μέτρα προσβάλλουν ή θέτουν σε κίνδυνο θεμελιώδη προστατευόμενα έννομα αγαθά όπως η ζωή και η σωματική υγεία.

  • «Είναι αυτονόητη η παρέμβασή σας όταν συντρέξει νόμιμη περίπτωση» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Πλιώτας…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here