πρώτη Ελληνική εξαγωγική αμυντική βιομηχανία Theon International (σχεδιαστής και κατασκευαστής συστημάτων νυχτερινής όρασης και θερμικής απεικόνισης για στρατιωτικές εφαρμογές)  ξεκίνησε από χθες δημόσια εγγραφή με στόχο τη διαπραγμάτευση των μετοχών της στις 7 Φεβρουαρίου, στο Χρηματιστήριο Euronext του Άμστερνταμ.

H Theon  αναμένεται να διαθέσει ένα συνδυασμό νέων και υφιστάμενων μετοχών μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης κεφαλαίων, απευθυνόμενη σε θεσμικούς επενδυτές για το διάστημα μεταξύ 29 – 6 Φεβρουαρίου.

Η THEON INTERNATIONAL PLC (THEON), αποτελεί κορυφαίο σχεδιαστή και κατασκευαστή συστημάτων νυχτερινής όρασης και θερμικής απεικόνισης για στρατιωτικές εφαρμογές και εφαρμογές ασφάλειας στην Ευρώπη, με ισχυρό παγκόσμιο αποτύπωμα, ανακοινώνει την πρόθεσή της να εισαγάγει τις μετοχές της στη ρυθμιζόμενη αγορά του Άμστερνταμ (Euronext).

Κατά το 2022, η THEON είχε έσοδα €142,9 εκατ., σημειώνοντας επαναλαμβανόμενη αύξηση, η οποία σε επίπεδο τελευταίας τριετίας (2020-2022) ανέρχεται σε ποσοστό άνω του 62% ανά έτος, ενώ το περιθώριο λειτουργικής κερδοφορίας (EBIT) για το ίδιο έτος έφτασε το 27,8%.

Η Εταιρία στοχεύει σε άντληση περίπου €100 εκατ. μέσω της έκδοσης νέων μετοχών.

Τα καθαρά έσοδα από τις νεοεκδοθείσες μετοχές θα χρησιμοποιηθούν για την περαιτέρω επιτάχυνση της αναπτυξιακής πορείας της THEON μέσω εξαγορών.

Ταυτόχρονα θα διατεθούν υφιστάμενες μετοχές με σκοπό την επίτευξη σημαντικής ελεύθερης διασποράς, ενώ ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της THEON, Κρίστιαν Χατζημηνάς προτίθεται να διατηρήσει την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας.

Σε πρόσφατη δήλωσή του, ο κ. Χατζημηνάς ανέφερε ότι:

  • «η προγραμματισμένη εισαγωγή στο χρηματιστήριο θα μας επιτρέψει να αντλήσουμε νέα κεφάλαια με στόχο την ενίσχυση και επέκταση του επιχειρηματικού και επενδυτικού μας πλάνου που περιλαμβάνει την περαιτέρω ισχυροποίηση της θέσης μας στην παγκόσμια αγορά, την καθετοποίηση της παραγωγικής μας διαδικασίας, και τον εμπλουτισμό του υπό διαχείριση προϊοντικού χαρτοφυλακίου επιτυγχάνοντας τη βελτιστοποίηση της εξυπηρέτησης και τη διεύρυνση της πελατειακής μας βάσης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ