Το μεγαλύτερο -και συγκριτικά υγιέστερο από πλευράς εξασφαλίσεων- πακέτο κόκκινων δανείων, το περίφημο FRONTIER της Εθνικής τράπεζας περνά στα έμπειρα χέρια του Θεόδωρου Καλαντώνη, της doValue σε συνεργασία με Fortress και Bain Capital. Η Bain Capital και η Fortress είναι βασικοί μέτοχοι στην doValue Ιταλίας.

Το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας ενέκρινε το σχήμα doValue-Fortress-Bain ως τον πλειοδότη της τιτλοποίησης Frontier, ύψους περίπου 6,1 δισ. ευρώ, μετά από μία διαδικασία αξιολόγησης των προσφορών που κράτησε σχεδόν ένα μήνα.

  • Ως υποψήφιοι αγοραστές είχαν εμφανιστεί με σημαντικές οικονομικές προσφορές η Intrum υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Γεωργακόπουλου, η Cepal με τον  Αρτέμη Θεοδωρίδη σε συνεργασία με την Davidson Kempner και η Qquant του Ορέστη Τσακαλώτου με την Carval.

Με την ανάληψη της διαχείρισης του Frontier η doValue καθίσταται ο ο μεγαλύτερος διαχειριστής στην Ελλάδα, στη διαχείριση καθυστερούμενων οφειλών, με χαρτοφυλάκιο ύψους άνω των 36 δις ευρώ δηλαδή περισσότερο από το 30% της αγοράς.

Μετά την doValue,

  • η Cepal διαχειρίζεται δάνεια ύψους 30 δισ. ευρώ,
  • η Intrum Hellas  27 δισ. ευρώ
  • η QQuant  12 δισ. ευρώ.

Τα 190.000 κόκκινα δάνεια του FRONTIER περιλαμβάνουν 4,7 δισ. ευρώ στεγαστικών δανείων, 1,1 δισ. ευρώ δάνεια μικρών επιχειρήσεων και τα υπόλοιπα σε καταναλωτικά.

Τα δάνεια αυτά αντιστοιχούν σε 80.000 οφειλέτες και το τίμημα  υπολογίζεται σε περίπου 165 εκατ. ευρώ.

Η doValue συμπλήρωσε έναν χρόνο αυτόνομης δραστηριότητας και δύο χρόνια στην Ελλάδα, έχοντας παράσχει αναστολή πληρωμών για δάνεια, ύψους έξι δισ. ευρώ σε περίπου 90.000 δανειολήπτες, νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ενώ σε εφαρμογή των κρατικών προγραμμάτων στήριξης 26.000 πελάτες της εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Γέφυρα Ι» για δάνεια σχεδόν δύο δισ. ευρώ. Το ύψος της επιδότησης μέχρι σήμερα για τα δάνεια αυτά αγγίζει τα 45 εκατ. ευρώ, ενώ άλλοι 20.000 πελάτες έχουν αιτηθεί την ένταξή τους στο πρόγραμμα «Γέφυρα ΙΙ» για δάνεια πάνω από 2,5 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, μέσα στο 2020 προχώρησε σε ρυθμίσεις 45.000 δανείων, ύψους σχεδόν τρία δισ. ευρώ, ενώ μέσα στο α’ πεντάμηνο του 2021 ρυθμίστηκαν άλλα 25.000 δάνεια, ύψους 1,7 δισ. ευρώ, συνολικά για σχεδόν 70.000 πελάτες.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here