Η δυσμενής θέση στην οποία έχει περιέλθει η Astra Airlines του Θεσσαλονικιού Γ. Ζλατάνη, εξανάγκασε την εταιρεία να προχωρήσει σε άμεσες κινήσεις προκειμένου να μην επέλθει «ξαφνικός θάνατος», ελλείψει πόρων.

Και ενώ ο κ. Ζλατάνης βρίσκεται σε συζητήσεις με παράγοντες της αγοράς και υποψήφιους επενδυτές, προκειμένου να εξασφαλίσει την αναγκαία ρευστότητα για τη διάσωση της εταιρείας, μια δικαστική απόφαση δίνει το “φιλί της ζωής” – έστω και προσωρινά- στην αεροπορική.

Συγκεκριμένα η εταιρεία πέτυχε προσωρινή διαταγή προκειμένου να προστατευθεί από τους πιστωτές της, με το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης να λαμβάνει – χθες- τη σχετική απόφαση.

Είχε προηγηθεί αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εκ μέρους της Astra Airlines, η οποία έγινε δεκτή.

Το μέλλον της πάντως κρίνεται αβέβαιο καθώς άνθρωποι της αγοράς που παρακολουθούν τις εξελίξεις αναφέρουν πως η λειτουργία της εταιρείας συνδέεται άρρηκτα με το αποτέλεσμα των επαφών των στελεχών της με υποψήφιους επενδυτές. Κατά πληροφορίες η διοίκηση έχει ήδη επαφές με γνωστά επενδυτικά σχήματα από ΗΠΑ, Ινδία και Κίνα.

Το σύνολο των υποχρεώσεών της προς τράπεζες είναι της τάξης των 3,2 εκατ. ευρώ, ενώ ο κύκλος εργασιών της το 2018 ανήλθε σε 18,4 εκατ. ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here