Προσεχώς αναμένεται να είναι έτοιμο προς παράδοση το έργο του νέου βιοκλιματικού κτηρίου που θα στεγάσει τα γραφεία της Generali, με την υπογραφή της Dimand. 

Το κτήριο βρίσκεται επί των οδών Λεωφόρου Συγγρού και Λαγουμιτζή στην Αθήνα και διαθέτει επιφάνεια άνω δομής 8.000 τ.μ. Πρόκειται επί της ουσίας για δύο κτήρια τα οποία κατασκευάζει η Dimand, σε συνεργασία με το αρχιτεκτονικό γραφείο Divercity Architects και Bennetts Associates Limited. Το πρώτο, όπου θα στεγαστουν τα γραφεία της ασφαλιστικής αναμένεται να παραδοθεί έως το τέλος της άνοιξης ενώ το καλοκαίρι θα είναι έτοιμο και το δεύτερο κτήριο.

Πρόκειται για την ανάπτυξη ενός σύγχρονου βιοκλιματικού συγκροτήματος γραφείων υψηλών προδιαγραφών, σύμφωνα με τους κανόνες πιστοποίησης αειφόρου ανάπτυξης του προγράμματος Leadership in Energy and Environmental Design (LEED, σε βαθμίδα Gold.)

Προς επίτευξη της βέλτιστης ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων, ο σχεδιασμός των κτιριακών εγκαταστάσεων έχει βασιστεί στις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού ώστε να δημιουργηθούν κτίρια χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης. Παράλληλα, εφαρμόζονται αποδοτικές ενεργειακά τεχνολογίες για την κάλυψη των αναγκών και εγκαθίστανται συστήματα αυτοματισμών και ελέγχου απόδοσης των εγκαταστάσεων. Τα συστήματα που έχουν επιλεγεί είναι της πλέον σύγχρονης τεχνολογίας και καλύπτουν και όλες τις απαιτήσεις της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας.

Επίσης, έχουν προβλεφθεί μεγάλοι ενιαίοι χώροι πρασίνου με φύτευση εντατικού τύπου και την ανάπτυξη υψηλής βλάστησης, ο οποίος συμβάλλει στη δημιουργία ευνοϊκού μικροκλίματος στον περιβάλλοντα χώρο των κτιρίων, στην αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος και περιορίζει το φαινόμενο της αστικής θερμικής νησίδας.

Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός και οι προδιαγραφές του κτιριακού συγκροτήματος έχουν ως στόχο να εξασφαλίσουν την υψηλή αισθητική του συνδυάζοντάς την με τις σύγχρονες απαιτήσεις για ευελιξία στη λειτουργική οργάνωση του κτιρίου και την εξασφάλιση υψηλής ποιότητας συνθηκών εργασίας.

Μετά την ολοκλήρωση του πρότζεκτ, το κτήριο στη Συγγρού θα περάσει στα χέρια της Prodea Investments, με την οποία έχει ήδη υπογραφεί προσύμφωνο αγοράς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here