Εναλλακτικές οδούς, προκειμένου να απαλλαγούν από «κόκκινα» δάνεια, ύψους περίπου 1,5 δισ. ευρώ (project Solar), αναζητούν οι τράπεζες, ταυτόχρονα, με την ένταξη του επίμαχου χαρτοφυλακίου υπό τη σκέπη του «Ηρακλή».   

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από την εξαμηνιαία χρηματοοικονομική έκθεση της Εθνικής Τράπεζας, η απόφαση της τιτλοποίησης δεν σταματά τις μεμονωμένες προσπάθειες για αποεπένδυση. «Τον Δεκέμβριο του 2021 η τράπεζα αποφάσισε να ξεκινήσει την αποεπένδυση του χαρτοφυλακίου εξασφαλισμένων δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων (project Solar) με λογιστική αξία προ προβλέψεων την 31η Δεκεμβρίου 2021 περίπου 170 εκατ. ευρώ, μέσω κοινής τιτλοποίησης στο πλαίσιο του ‘Προγράμματος Ηρακλής’, ενώ συνεχίζονται μεμονωμένες προσπάθειες για τη διερεύνηση της αποεπένδυσης μέσω εναλλακτικών οδών», τονίζεται χαρακτηριστικά, με τη διοίκηση να εκτιμά πως σε κάθε περίπτωση η συναλλαγή αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του τέταρτου τριμήνου του 2022.

Η Eurobank από την πλευρά της, μαζί με τις υπόλοιπες συμμετέχουσες τράπεζες, έχει ξεκινήσει ενέργειες για την πώληση της πλειοψηφίας των τίτλων ενδιάμεσης (mezzanine) και χαμηλής (junior) διαβάθμισης…

H συνέχεια στο nplconfidential.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here