Νέα δεδομένα δημιουργούνται για τον κλάδο των εισηγμένων στο χρηματιστήριο ΑΕΕΑΠ και εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο κλάδο των ακινήτων, μετά τις εξελίξεις σε ΚΛΜ-Intracom Holdings.
Κατ’ αρχήν παρατηρούμε την  χρηματιστηριακή μόχλευση την Παρασκευή με:
  • DIMAND (+7,06%),
  • Premia (+6,19%),
  • ΚΕΚΡΩΨ (+4,67%)
αλλά και το +6,34% της ΕΛΛΑΚΤΩΡ συνδυαστικά με το μεθοδικό “μάζεμα” στη μετοχή της R.E.D.S.
Τα νέα δεδομένα:
  • Η πλευρά Κόκκαλη επιβεβαιώνει (μεταξύ αυτών και το Banks.com.gr) όσους θεωρούσαν πως το “χτύπημα” της Intracom Holdings θα γίνει μέσω της νέας θυγατρικής Intracom Properties με την απόκτηση “ώριμων-προς απόδοση/μίσθωμα- ακίνητα- , με παράγοντες της αγοράς να εκτιμούν πως θα ακολουθήσουν και άλλες προσθήκες.

 

  • Ορισμένοι προχωρούν σε πιο προχωρημένες σκέψεις,  “δείχνοντας” προς την ΚΕΚΡΩΨ (στο 34,32% η συμμετοχή της Intradevelopment– στο 37,48% της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, στο 6,69% της Alpha Bank).

 

  • Στην DIMAND η ολοκληρωτική αποχώρηση-και μετοχικά- του Πάνου Παναγιωτίδη στέκεται αφορμή για σενάρια είτε ενεργότερης συμμετοχής του family office της Μαριάννας Λάτση (LatsCo με 5,35%) είτε με την είσοδο νέου παίκτη (με ισχυρή παρουσία στον Πειραιά).

 

  • Η ΕΛΛΑΚΤΩΡ μετά την διαφαινόμενη πώληση της ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ (στο σχήμα των Wade Adams-Δημήτρη Κούτρα) θα εστιάσει σε 4 άξονες: τραπεζικό κλάδο-ενέργεια- ακίνητα και παραχωρήσεις.
Στον δεύτερο συνεργάζεται ήδη με την πλευρά Βαρδινογιάννη– στον πρώτο ενδεχομένως (μέσω μιας δημόσιας εγγραφής και αύξησης κεφαλαίου, της εισαγωγής της Optima Bank– στον τέταρτο μέσω της ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις και σε αναζήτηση συνεργατών (όπως φάνηκε με την ενίσχυση της συμμετοχής στην “ΓΕΦΥΡΑ“).
Ως τρίτος βραχίονας προορίζεται η R.E.D.S για αυτό και η μεθοδική συγκέντρωση (διαθέτει εμφανώς το 80,32% plus).
Ενα νέο τοπίο, που σύμφωνα με χρηματιστές διαμορφώνει (δυνητικά) συγκριτικές αποτιμήσεις για τις Noval Property, Trade Estates, Orilina Properties. Συν το ότι θυγατρικές 3 ισχυρών ονομάτων θα ενταχθούν χρηματιστηριακά τον κλάδο
(Viohalco, Fourlis, Alan Howard-Νάτσης).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here