Μετά τα χθεσινά επίσημα “βαφτίσια” στο στολισμένο Ecali Club, η “νέα” Prodea AEEAΠ -όπως μετονομάστηκε και με τη βούλα της γενικής συνέλευσης η Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ- ετοιμάζεται για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου. 

Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα πραγματοποιηθεί με συνδυασμένη προσφορά και παραίτηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων με στόχο την αύξηση της διασποράς από το …1,85% σήμερα στο 25%.

Η γενική συνέλευση χθές, πέραν της μετονομασίας της εταιρείας, έδωσε το «πράσινο φώς» και για την αύξηση  το ύψος της οποίας, θα εξαρτηθεί από τις μετοχές που θα διαθέσει ο βασικός μέτοχος. Σημειώνεται εδώ ότι αυτή την στιγμή, η επενδυτική Castlelake ελέγχει άμεσα και έμμεσα μέσω της Invel το 98,15% της εταιρείας.

  • Αν δεν πραγματοποιούνταν η πώληση μετοχών από την Castlelake και προκειμένου να  εξασφαλιστεί η διασπορά του 25%, η αύξηση θα ήταν μεταξύ 450- 500 εκατ. ευρώ, αλλά τώρα, δεδομένης της συνδυασμένης προσφοράς, η αύξηση με μετρητά θα κινηθεί σε χαμηλότερα επίπεδα.
Ο πρόεδρός της Prodea Investments, Χριστόφορος Παπαχριστοφόρου

Τα κεφάλαια της αύξησης, από την οποία η διοίκηση των Χριστόφορου Παπαχριστοφόρου και Αριστοτέλη Καρυτινού στοχεύουν στην προσέλκυση νέων θεσμικών χαρτοφυλακίων αλλά και μικρότερων επενδυτών, θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση νέων επενδύσεων στους τομείς των επαγγελματικών ακινήτων, είτε πρόκειται για γραφεία και καταστήματα, είτε ακόμη για τους πιο νέους για την εταιρεία κλάδους  logistics και των τουριστικών ακινήτων. Ένα ρεαλιστικό  σενάριο, σύμφωνα με τη διοίκηση, για την ολοκλήρωση της διαδικασιών της αύξησης είναι, το νωρίτερο, για τις αρχές του επομένου έτους.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Prodea Investments, Αριστοτέλης Καρυτινός

Oσον αφορά το νέο όνομα Prodea προήλθε από τις λέξεις Property, η έγγειος ιδιοκτησία, που περιγράφει το πεδίο δραστηριότητας της εταιρείας και Idea, η ιδέα, με ρίζα το αρχαίο ελληνικό ρήμα εἴδω που σημαίνει βλέπω, γνωρίζω καλά.

Η Prodea είναι επίσης Μέγας Χορηγός του Davis Cup, το οποίο άρχισε χθες και ολοκληρώνεται το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου στο Τατόι Club.

Νίκος Χατζηνικολάου, Αριστοτέλης Καρυστινός, Στέφανος Τσιτσιπάς και Χριστόφορος Παπαχριστοφόρου
Νίκος Χατζηνικολάου, Αριστοτέλης Καρυστινός, Στέφανος Τσιτσιπάς και Χριστόφορος Παπαχριστοφόρου

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here