Μια απλή αλλαγή στις ισορροπίες των θέσεων στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Αεροδρομίου “Ελευθέριος Βενιζέλος” ήταν αρκετή για να ανοίξει ο δρόμος και να εκδηλωθούν οι υποψηφιότητες για την αγορά του 30% των μετοχών του.

Οι μετοχές του ΔΑΑ που βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ, αποτελούν την πρώτη διαδικασία αποκρατικοποίησης της σημερινής κυβέρνησης που αποφασίστηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ουσιαστικά λύθηκε το πρόβλημα που είχε προκύψει με την εκπροσώπηση του υποψήφιου επενδυτή στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Μετά τον διαγωνισμό, το Ελληνικό Δημόσιο θα εκπροσωπείται με δύο μέλη στο εννεαμελές Δ.Σ. (εκ των οποίων η μία θέση θα είναι αυτή του προέδρου), ενώ ο νέος επενδυτής θα εκπροσωπείται με δύο μέλη.

Ως σίγουροι υποψήφιοι ενδιαφερόμενοι εμφανίζονται οι υφιστάμενοι μέτοχοι, το καναδικό συνταξιοδοτικό ταμείο PCP και ο όμιλος Κοπελούζου. Ήδη όμως έχουν εκδηλωθεί και άλλες υποψηφιότητες αμέσως μετά την συνεδρίαση του ΚΥΣΟΙΠ.

Με βάση τον προγραμματισμό, η διαγωνιστική διαδικασία πώλησης θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις. Οι επίσημες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος θα πρέπει να υποβληθούν από τους ενδιαφερόμενους μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2019.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here