γράφει η “ξενοδόχος”

Δύο ονόματα που έχουν συνδέσει το όνομά τους με τις επενδύσεις στον 5άστερο  τουρισμό υπόσχονται να αλλάξουν την εικόνα σε  δύο από τις πιο γνωστές εκτάσεις της Βούλας που παραμένουν εγκαταλελειμμένες από τη δεκαετία του ’90.

Πρόκειται για τους ομίλους ΤΕΜΕΣ (που διαχειρίζεται την Costa Navarino στη Μεσσηνία και είναι ιδιοκτήτρια από κοινού με τον όμιλο Olayan του Ηilton Aθηνών) και Grivalia (από τα πρώτα ονόματα του εγχώριου real estate που οδεύει προς συγχώνευση με την Eurobank),  οι οποίοι είναι οι ανάδοχοι για την ανάπλαση και μακροχρόνια εκμετάλλευση αντίστοιχα των δύο εκτάσεων Β’ Ακτή Βούλας  και Α’ Ακτή Βούλας -camping, στο διαγωνισμό που πραγματοποίησε ο δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

  • Τρίτος ανάδοχος για τον θερινό κινηματογράφο αναδείχθηκε η Tanweer Alliances, εταιρεία με μεγάλη εμπειρία στην αγορά, η οποία δραστηριοποιείται από το 2012 σε Ελλάδα και Κύπρο, στους τομείς της κινηματογραφικής και τηλεοπτικής διανομής, ενώ πλέον διαχειρίζεται περί τις 20 κινηματογραφικές αίθουσες  στη χώρα μας.

Οι επενδύσεις στις δύο εκτάσεις αναμένεται να ξεπεράσουν τα 15 εκατ. ευρώ, δημιουργώντας συνολικά περίπου 500 θέσεις εργασίας, εκ των οποίων οι 130 μόνιμες.

Ειδικότερα, όσον αφορά την Ακτή Β’ Βούλας η υπομίσθωση των τριών τμημάτων της έκτασης (Ζώνες 1, 2 και 3) κατακυρώθηκε στην Athens Beach Club A.E, 100% θυγατρική της ΤΕΜΕΣ Α.Ε., ενώ ο αρχικός προϋπολογισμός των έργων κινείται κοντά στα 7 εκατ. ευρώ.

  • Στην Α’ Ζώνη διατηρούνται τα υφιστάμενα κτήρια και χρησιμοποιούνται για εγκαταστάσεις αναψυχής για την υποστήριξη των λουτρικών εγκαταστάσεων, δημιουργούνται δύο χώροι αθλητισμού (γήπεδα beach volley/rackets), διατηρούνται τα υφιστάμενα κτίρια εισόδου-υποδοχής- διοίκησης και αναπτύσσονται ομπρελοκαθίσματα στην παραλία.
  • Για τη Β’ Ζώνη διατηρούνται για χρήση αναψυκτηρίων τα δύο υφιστάμενα κτίρια, δημιουργούνται τρεις χώροι αθλητισμού (γήπεδα beach volley/rackets) πλησίον της πρώτης ζώνης, δημιουργείται  επίσης  χώρος πολιτιστικών δραστηριοτήτων καθώς και κολυμβητική δεξαμενή για κολύμβηση και υδατοσφαίριση (πισίνα) η οποία θα παραχωρείται στο αποκλειστικά στο δήμο κάθε χρόνο από τον Οκτώβριο μέχρι τον Μάιο και κατά τους θερινούς κατόπιν συνεννόησης. Και στην ζώνη αυτή αναπτύσσονται ομπρελοκαθίσματα στην παραλία.
  • Στην Γ’ Ζώνη δημιουργείται εστιατόριο άνευ μουσικής και εξωτερικών τραπεζοκαθισμάτων και αναπτύσσονται ομπρελοκαθίσματα στην παραλία.

Για την Ακτή Α’ Βούλας, γνωστή και ως camping  Βούλας, ανάδοχος είναι η ΒΔ Επενδυτική Εταιρεία,  η οποία συνδέεται με την εταιρεία Ναυσικά (με βασικό μέτοχο τoν όμιλο της Grivalia και 20% συμμετοχή του ομίλου Παπαθεοχάρη), παρούσα ήδη στο παραλιακό μέτωπο της Αθήνας αφού προωθεί τη μεγάλη επένδυση για την αναβίωση των Αστεριών Γλυφάδας ως 5άστερο  τουριστικό συγκρότημα.

Τα προβλεπόμενα έργα είναι της τάξεως των 8 εκατ. ευρώ.

Στην 1η ζώνη δημιουργείται χώρος camping 5 αστέρων  (glamping) που συνδυάζει τις πολυτελείς ανέσεις με τη ζωή κοντά στη φύση, δημιουργούνται χώροι αναψυχής προς εξυπηρέτηση των λουομένων, δημιουργούνται οχτώ γήπεδα τένις.  Επίσης, υπάρχει πρόβλεψη δημιουργίας χώρων στάθμευσης για τη εξυπηρέτηση της εγκατάστασης, προβλέπεται η δημιουργία παιδότοπου και διατηρείται το υφιστάμενο κτίριο υποδοχής – διοίκησης. Στη 2η Ζώνη της έκτασης με ανάδοχο την «Tanweer Alliances S.A.» δημιουργείται υπερσύγχρονος θερινός κινηματογράφος.

Με βάση το χρονοδιάγραμμα, οι συμβάσεις για την μακροχρόνια παραχώρηση της έκτασης πρόκειται να υπογραφούν μέσα στο Μάϊο, ενώ ως προς τις αδειοδοτήσεις πλευράς του δήμου, εκτιμάται ότι οι σχετικές εγκρίσεις δεν προβλέπεται να καθυστερήσουν «δεδομένου ότι δεν περιλαμβάνονται στις εργασίες βαριά τεχνικά έργα παρά μόνο ανάπλαση και ανακατασκευή υφιστάμενων εγκαταστάσεων». Στόχος είναι οι εργασίες να έχουν ολοκληρωθεί και οι νέες εγκαταστάσεις να λειτουργήσουν για τη θερινή σεζόν του 2020.

Από πλευράς του δήμου επισημαίνεται ότι, με βάση τις συμβάσεις, θα εισπράττει

  • «σχεδόν 1 εκατ. ευρώ ετησίως σε μισθώματα και ποσοστά επί των εσόδων ενώ το συνολικό κόστος δημιουργίας των εγκαταστάσεων θα βαρύνει αποκλειστικά τους αναδόχους. Η σύμβαση προβλέπει δωρεάν είσοδο όλων των δημοτών στις λουτρικές εγκαταστάσεις και η παραχώρηση χρόνου στις αθλητικές εγκαταστάσεις στο δήμο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ