Ακούστηκαν και “ψιθυρίστηκαν” πολλά.

Με την επιμονή αλλά και το κύρος της Optima Bank, η δημόσια εγγραφή της υπήρξε απόλυτα επιτυχής.

Σήμερα ήρθε η ώρα να μιλήσει η αγορά.

Σε μια εξαιρετικά δύσκολη χρηματιστηριακή συγκυρία…

Πρεμιέρα της Μπλέ Κέδρος ΑΕΕΑΠ στο Χρηματιστήριο όπου σήμερα  το επιτελείο της εταιρείας θα δώσει το ‘’παρών’’ στην τελετή έναρξης της συνεδρίασης.

Σήμερα Τρίτη 14 Ιουνίου ξεκινά η διαπραγμάτευση του συνόλου των 43.200.000 μετοχών της εταιρείας με τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης των μετοχών στα 2,25 ευρώ ανά μετοχή.

Η Μπλε Κέδρος των αδελφών Παύλου και Μιχαήλ Ευμορφίδη οι οποίοι διατηρούν ποσοστό 37,5% έκαστος στην εταιρεία (από 45% πριν από τη δημόσια εγγραφή), είναι η επενδυτική εταιρεία ακινήτων (ΑΕΕΑΠ) που εισαγάγει τις μετοχές της στο Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά την Prodea Investments, την Trastor, την Briq Properties, την Intercontinental International και την Premia Properties η οποία πρόσφατα ολοκλήρωσε τον μετασχηματισμό της σε ΑΕΕΑΠ…

Τα έσοδα της δημόσιας προσφοράς της Μπλε Κέδρος ανέρχονται σε 16,2 εκατ. ευρώ, τα οποία, μετά την αφαίρεση των δαπανών έκδοσης ύψους 0,95 χιλ. ευρώ, διαμορφώνονται σε 15,25 εκατ. ευρώ και θα διατεθούν, ως εξής:

  • 8 εκατ. ευρώ για την ανέγερση ξενοδοχείου δυναμικότητας 117 δωματίων σε ιδιόκτητο κτίριο σταθμού αυτοκινήτων με κηρυγμένες διατηρητέες όψεις επί των οδών Δημητρακοπούλου και Φαλήρου στην περιοχή Μακρυγιάννη του Δήμου Αθηναίων καθώς και
  • 7 εκατ. ευρώ για την ανέγερση τουριστικής μονάδας σε ιδιόκτητη παραλιακή έκταση περίπου 18 στρεμμάτων στον οικισμό Ξιφιά της Δημοτικής Ενότητας Μονεμβάσιας.

Τα υπόλοιπα κεφάλαια θα ανέλθουν σε 0,25 εκατ. ευρώ και θα χρησιμοποιηθούν ως κεφάλαιο κίνησης της εταιρείας.

Η διοίκηση της Μπλε Κέδρος ΑΕΕΑΠ έχει δεσμευτεί ότι θα διανέμει το 65% των κερδών σε μερίσματα για τα επόμενα 5 χρόνια. Η υποχρέωση που απορρέει από το νόμο κάνει λόγο για διανομή τουλάχιστον του 50% των κερδών.

Η δομή του χαρτοφυλακίου της Μπλε Κέδρος κατανέμεται σε 10 ακίνητα εμπορικής χρήσης (καταστήματα) με ενοικιαστή την Coco-Mat, 2 γραφεία, 2 βιομηχανικά κτίρια, 3 οικιστικά ακίνητα, 100 στρέμματα οικοπέδων προς ανάπτυξη και 6 ακίνητα ξενοδοχείων που αποτελούν το 57% της αξίας του χαρτοφυλακίου και αποφέρουν το 67% των εσόδων της.

.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here