Στην τελική ευθεία για την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο βρίσκεται πλέον μία ακόμη Επενδυτική Ακινήτων, ενισχύοντας την παρουσία και τον θεσμό των ΑΕΕΑΠ σε μία περίοδο όπου ο κλάδος των ακινήτων βρίσκεται σταθερά στο προσκήνιο.

Η Μπλέ Κέδρος ΑΕΕΑΠ των Παύλου και Μιχαηλ Ευμορφίδη, γνωστοί από την COCO-MAT έλαβε το πράσινο φώς την περασμένη Παρασκευή από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για το ενημερωτικό της δελτίο όπου γίνεται εκτενής αναφορά και στα δύο νέα ξενοδοχειακά projects της εταιρείας, όπως και στο έτερο, γνωστό ξενοδοχείο στην οδό Φαλήρου στο Κουκάκι  που δεν έχει κλείσει ακόμη τις δικαστικές εκκρεμότητες (σ.σ. σε σχέση με τις άδειες στην περιοχή κάτω από την Ακρόπολη).

Υπό την παραδοχή της πλήρους κάλυψης της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου το σύνολο των καθαρών εσόδων, ήτοι μετά την αφαίρεση των εκτιμώμενων δαπανών έκδοσης ποσού 0,95 εκατ. ευρώ περίπου, με βάση την ανώτατη τιμή που ορίστηκε από το Συντονιστή Κύριο Ανάδοχο και την Εκδότρια σε 2,45 ευρώ ανά νέα μετοχή, θα ανέρχεται έως το ποσό των 16,68 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα περισσότερα, ήτοι 15 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για τα δύο νέα πεντάστερα ξενοδοχεία που σχεδιάζει η εταιρεία σε Αθήνα και Μονεμβασιά.

 

Το πρώτο ξενοδοχείο.

Πρόκειται για την ανέγερση ξενοδοχείου δυναμικότητας 117 δωματίων σε ιδιόκτητο κτίριο σταθμού αυτοκινήτων με κηρυγμένες διατηρητέες όψεις επί των οδών Δημητρακοπούλου και Φαλήρου στην περιοχή Μακρυγιάννη του Δήμου Αθηναίων.

Μέσα στο 2022 αναμένεται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι καθαιρέσεις που προβλέπονται και θα έχει ξεκινήσει η κατασκευή του νέου στατικού συστήματος. Κατά το έτος 2023 εκτιμάται η ολοκλήρωση του φέροντα οργανισμού του κτιρίου και η έναρξη και ολοκλήρωση των οικοδομικών και ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών.

Το δεύτερο ξενοδοχείο στη Μονεμβασιά.

Πρόκειται για την ανέγερση τουριστικής μονάδας 59 κατοικιών και ενός ξενοδοχείου 5 αστέρων, σε ιδιόκτητη παραλιακή έκταση 17,6 στρεμμάτων στον οικισμό Ξιφιά της Δημοτικής Ενότητας Μονεμβάσιας.

Εντός του 2022 αναμένεται η ολοκλήρωση της αδειοδότησης του. Στα έτη 2023 και 2024 αναμένεται η έναρξη της κατασκευής του στατικού φορέα του έργου.

Πάντως, για την ολοκλήρωση των παραπάνω έργων, θα απαιτηθούν επιπλέον κεφάλαια (ο προϋπολογισμός των έργων είναι 10 εκατ.€ για το ξενοδοχείο στην Φαλήρου και Δημητρακοπούλου και 20 εκατ. ευρώ) και θα χρηματοδοτηθούν είτε με ίδια κεφάλαια είτε με τραπεζικό δανεισμό.