Γράφει η «ξενοδόχος»

Θετική ήταν η γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων  που αφορά την επένδυση για το νέο 5άστερο ‘’Infinity’’.

Πρόκειται ουσιαστικά για τη μετατροπή του υφιστάμενου ξενοδοχείου COSTA PERLA σε Σύνθετο Τουριστικό Κατάλυμα.

Το νέο πεντάστερο θα έχει τον διακριτικό τίτλο “Infinity” και θα υλοποιηθεί σε έκταση 74,9 στρεμμάτων στην εκτός σχεδίου περιοχή «Κουβέρτα – Περλέ – Μπουρλότο» του Δήμου Ερμιονίδας, με φορέα την εταιρεία «UTHERTON LTD».

Η τελευταία συνδέεται με γνωστό όμιλο που δραστηριοποιείται στο χώρο των κτηματομεσιτικών υπηρεσιών και ακινήτων, ενώ φορέας διαχείρισης είναι η εταιρεία Zoniro.

Στην έκταση των 75 σχεδόν στρεμμάτων ήταν το παλιό ξενοδοχείο Costa Perla, δυναμικότητας 362 κλινών, το οποίο δημιουργηθεί από τη δεκαετία του ’70 και λειτούργησε εως το 2009.

Τώρα, η νέα επένδυση αφορά την κατασκευή και λειτουργία του νέου ξενοδοχείου 5 αστέρων Infinity, δυναμικότητας 304 κλινών, που θα περιλαμβάνει τουριστικά καταλύματα (δωμάτια και επιπλωμένα διαμερίσματα), κοινόχρηστους χώρους, πισίνες, spa δυναμικότητας 100 ατόμων, εγκαταστάσεις εστίασης και αναψυχής.

Η  συνολική δόμηση θα ανέλθει σε 13.554 τ.μ. και με βάση τα στοιχεία της μελέτης προβλέπονται μεταξύ άλλων η κατεδάφιση/ καθαίρεση υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων και υποδομών, η κατασκευή νέων κύριων και βοηθητικών κτιριακών εγκαταστάσεων ξενοδοχείου, οι διαμορφώσεις περιβάλλοντα χώρου και των δωμάτων των υπόσκαφων κτιρίων

  • «αξιοποιώντας προϊόντα εκσκαφών, φυτεύσεις και μεταφυτεύσεις υφιστάμενων ειδών εντός της έκτασης»,

όπως αναφέρεται στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, η ανακατασκευή / επισκευή τριών νομίμως υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων του παλιού ξενοδοχείου που εμπίπτουν κατά τμήματα εντός ζώνης αιγιαλού- παραλίας σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία κ.α..

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here