Γράφει η «ξενοδόχος»

Ένα ακόμη βήμα στο δρόμο των αδειοδοτήσεων πραγματοποιήθηκε για τη μεγάλη επένδυση των 300 εκατ. ευρώ που σχεδιάζει ο όμιλος Λεπτού στην Κρήτη και έχει χαρακτηριστεί ως ‘’στρατηγική’’.

 

Ειδικότερα, τέθηκε σε  δημόσια διαβούλευση η  Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο που περιλαμβάνει πέραν των ξενοχειακών εγκαταστάσεων και κατοικίες από την εταιρεία ‘’CRETAN SUN AND SEA DEVELOPMENTS A.E.».

Όπως αναφέρεται στην ΣΜΠΕ που θα είναι σε διαβουλευση έως τις αρχές Ιουλίου, το έργο στοχεύει στην ανάπτυξη ολοκληρωμένων εγκαταστάσεων τουρισμού και παραθερισμού, στην προώθηση ειδικών τουριστικών υποδομών που αποσκοπούν και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, καθώς προβλέπεται να διαθέτει γήπεδο Golf 9 οπών, Golf Club και Καταφύγιο Τουριστικών Σκαφών (εγκατάσταση μέχρι 100 θέσεων).

 

 

Το έργο στην πλήρη ανάπτυξή του θα περιλαμβάνει  χρήσεις γής για ‘’Ζώνη τουρισμού – αναψυχής’’ σε έκταση 156,8 στρεμμάτων στο ανατολικό τμήμα της περιοχής, και ‘’Ζώνη παραθεριστικού – τουριστικού χωριού’’ σε έκταση 973,5 στρεμμάτων στο δυτικό τμήμα της περιοχής προς την ακτογραμμή στον κόλπο Κισσάμου.

 

Αναλυτικά περιλαμβάνεται η δημιουργία:

 

-Δεκατριών γειτονιών με κατοικίες (830 περίπου) στις οποίες χωροθετούνται και εμπορικά καταστήματα για την εξυπηρέτηση των κατοίκων και επισκεπτών

-Δύο ξενοδοχειακών μονάδων συνολικής δυναμικότητας 300 δωματίων και 600 κλινών

-Ενός Ιατρείου (Α βαθμίδας) και ενός φαρμακείου για την εξυπηρέτηση των αναγκών των κατοίκων και των επισκεπτών

-Ενός μικρού γκολφ (9 οπών) και λοιπών αθλητικών εγκαταστάσεων και υποδομών

φιλοξενίας (ξενοδοχειακά / τουριστικά καταλύματα)

-Εστιατορίων

-Πολιτιστικών εγκαταστάσεων (π.χ. μουσείο ελιάς ή και άλλων τοπικών προϊόντων)

-Πλατειών – χώρων πρασίνου

-Δικτύων πράσινων και παράκτιων διαδρομών (π.χ. ρέματα, παράκτιος πεζόδρομος κ.λπ.)

-Εγκαταστάσεων ερευνητικού/εκπαιδευτικού/επιμορφωτικού κέντρου στον πρωτογενή τομέα και καινοτόμων δράσεων καλλιεργειών.

Προ του παράκτιου μετώπου του ακινήτου προτείνεται η χωροθέτηση καταφυγίου τουριστικών σκαφών. Επιπλέον, προβλέπεται η χωροθέτηση πίστας προσγείωσης / απογείωσης ελικοπτέρου που χωροθετείται στη βορειοανατολική πλευρά του ακινήτου καθώς και υδάτινο πεδίο για την προσθαλάσσωση υδροπλάνου.