“Ραγδαίες οι εξελίξεις στον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ”,  με όλες τις πληροφορίες να συγκλίνουν στο ότι σύντομα θα ανακοινωθεί η συμφωνία εξαγοράς της ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ από τον κυπριακό κατασκευαστικό όμιλο Wade Adams και εταιρεία συμφερόντων του Δημήτρη Κούτρα, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε από το Σάββατο, το Banks.com.gr.
    Παράγοντες του κλάδου, θεωρούν πως από την στιγμή που οριστικοποιηθεί η πώληση της ΑΚΤΩΡ, συνδυαστικά με:
  • την επιτυχή ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Intrakat,
  •  την αναμενόμενη συμφωνία της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή,
  •  την δημιουργία αυτόνομου κλάδου Παραχωρήσεων από τη Mytilineos
  • την στροφή του Χρήστου Ιωάννου προς τον ξενοδοχειακό κλάδο,
οι ανακατατάξεις που θα λάβουν χώρα το επόμενο διάστημα θα οδηγήσουν στην διαμόρφωση ενός εντελώς διαφορετικού χάρτη στον κλάδο.
H νέα ΑΚΤΩΡ υπό τον Δημήτρη Κούτρα, θα είναι ο αποκλειστικός συνεργάτης της ΕΛΛΑΚΤΩΡ στα κατασκευαστικά έργα και στις παραχωρήσεις.
    Κοινό μυστικό στην κατασκευαστική αγορά, πως προκαταρκτικές κρούσεις έχουν γίνει προς την πλευρά της AVAX, όπως επίσης η αναδιάταξη δυνάμεων/συμμαχιών όσον αφορά στον διαγωνισμό για την “Αττική Οδό”.
Στην κατασκευαστική αγορά αντιμετωπίζουν με δέος το τεράστιο ανεκτέλεστο υπόλοιπο υπογεγραμμένων και προς υπογραφή συμβάσεων που έχουν συγκεντρώσει οι 5 ισχυροί όμιλοι, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η Ελλάκτωρ, η ΑΒΑΞ, η Mytilineos και η Intrakat. Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία προσεγγίζει τα 14 δισ. ευρώ, μέγεθος πρωτοφανές για τον κλάδο.
Για πρώτη φορά βρίσκονται σε εξέλιξη περισσότεροι από 20 διαγωνισμοί με Σύμπραξη Δημοσίου ή Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) ή σύμβαση παραχώρησης, ενώ προετοιμάζονται αρκετοί άλλοι π.χ. στους τομείς της ύδρευσης και άρδευσης.
Πρόκειται για συνθήκες πρωτοφανείς για την ελληνική αγορά κατασκευών…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ