Ο λόγος για την R.E.D.S, η οποία μετά τις εξελίξεις στον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ θα λειτουργήσει ως ο αποκλειστικός βραχίονας στο real estate, εστιάζοντας σε 3 projects, το Smart Park και κυρίως στο Κτήμα Καμπά και τις Γούρνες Ηρακλείου. 
    Απόφαση, που θα πρέπει να ειδωθεί ευρύτερα με το Ο.Κ της πλευράς Βαρδινογιάννη στην πώληση της ΑΚΤΩΡ στην Wade Adams, με την πρόθεση της Reggeborgh να διεκδικήσει (η ΕΛΛΑΚΤΩΡ) μέχρι τέλους την νέα σύμβαση της “Αττικής Οδού”, να ενισχυθεί η παρουσία του Henry Holterman στο εγχώριο banking, να μετονομασθεί (και αναβαθμιστεί) η ΗΛΕΚΤΩΡ και εξασφαλισθεί προνομιακή συνεργασία με κατασκευαστική εταιρεία.
  • Η τελευταία “δένεται” μέσω της συμφωνίας με τον Κύπριο Κύπρο Τσέντα, με την ΑΚΤΩΡ να αναλαμβάνει το κύριο μέρος του έργου και των projects της (πρώην) Καμπάς.
    Προοπτική, που εξηγεί το γιατί η Reggeborgh Invest συνεχίζει να μαζεύει μεθοδικά την (ελάχιστη) προσφορά, που βγαίνει στο “χαρτί”.
  •     Με (δηλωμένο) άμεσο ποσοστό 80,6% (μετά την δημόσια πρόταση) ο ολλανδικός όμιλος εύλογα επιδιώκει να διευρύνει τη συμμετοχή του σε πάνω από 90% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης R.E.D.S.

Μετά την πώληση του τομέα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στην MotorOil, και την πώληση της ΑΚΤΩΡ, η ΕΛΛΑΚΤΩΡ μένει με την R.E.D.S. στον τομέα των ακινήτων, την ΗΛΕΚΤΩΡ στον τομέα διαχείρισης απορριμμάτων και την ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις.

  • Για την ΗΛΕKΤΩΡ όλα δείχνουν πως οδεύει προς τον όμιλο MotorOil που πραγματοποίησε πρόσφατα μια ακόμα εξαγορά στη διαχείριση απορριμμάτων με την απόκτηση της ΘΑΛΗΣ.
  • Στα ακίνητα, η R.E.D.S. έχει σημαντικά σχέδια με επίκεντρο τις Γούρνες Ηρακλείου και το πρώην οινοποιείο Καμπά στην Παλλήνη, ενώ ελέγχει το μοναδικό ανοικτό εμπορικό κέντρο της Αττικής, το SmartPark.

Η ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις έχει σημαντικό χαρτοφυλάκιο μειοψηφικών συμμετοχών σε αυτοκινητοδρόμους, αλλά το κύριο περιουσιακό στοιχείο της είναι η σύμβαση της Αττικής Οδού που λήγει το 2024…