Προσπαθούν να βγάλουν άκρη εκεί στο υπουργείο Οικονομικών με τα μέτρα για τον τουρισμό που θα εξακολουθήσει να βρίσκεται σε αδράνεια τουλάχιστον για το επόμενο τρίμηνο, μέχρι το Πάσχα- στην καλύτερη των περιπτώσεων.

Το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, με επικεφαλής τον κ. Γιάννη Ρέτσο συνεχίζει εν μέσω της ‘’καταιγίδας’’ του κορωνοϊού την τακτική επικοινωνία με το Υπουργείο Οικονομικών και τους κ. Χρήστο Σταϊκούρα και Θεόδωρο Σκυλακάκη.

  • «Η πανδημία θα επηρεάζει αρνητικά τον τουρισμό τους επόμενους μήνες και μέτρα στήριξης όπως αναστολές, Συν-εργασία, επιδότηση εργοδοτικών εισφορών, αλλά και το νέο πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί για επιδότηση ζημιών και παγίων δαπανών, κρίνονται απαραίτητα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ.

Με δεδομένα μάλιστα τα προβλήματα στην Ευρώπη με το πρόγραμμα εμβολιασμών και την προμήθεια των εμβολίων ο κ. Ρέτσος επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι τα

  • «πράγματα αναμένεται να χειροτερέψουν προτού βελτιωθούν».

Eν τω μεταξύ και το υπουργείο Εργασίας προωθεί τροπολογία στη Βουλή για την ενίσχυση των εργαζομένων του κλάδου που έχουν μείνει χωρίς εισόδημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here