Γράφει η «ξενοδόχος»

Η περυσινή απουσία των Αμερικανών τουριστών από τον ελληνικό τουρισμό λόγω της πανδημίας ήταν παραπάνω από ηχηρή.

Ιδιαίτερα, αν ληφθεί υπόψη ότι οι ταξιδιωτικές εισπράξεις από την (κλειστή) αγορά των ΗΠΑ μειώθηκαν το 2020 κατά 93% και διαμορφώθηκαν μόλις στα 82 εκατ. ευρώ, με βάση τα επίσημα στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδος, η ταξιδιωτική κίνηση μειώθηκε κατά 90,9% και διαμορφώθηκε στις 104 χιλιάδες ταξιδιώτες.

  • Το πλήγμα ήταν παραπάνω από μεγάλο για την ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας, όπου σε ορισμένα ξενοδοχεία του κέντρου τη θερινή περίοδο (βλ. Μεγάλη Βρεταννία) πάνω από το ήμισυ των ταξιδιωτών είναι Αμερικανοί με μεγάλο μερίδιο να αντιστοιχεί και στην κρουαζιέρα.

Τώρα, οι τουριστικοί φορείς διατηρούν μία κάποια (συγκρατημένη) αισιοδοξία στο άκουσμα της είδησης ότι η American Airlines θα εντάξει στο πρόγραμμά της την καλοκαιρινή περίοδο -κορωνοϊού επιτρέποντος φυσικά αν δεν υπάρξουν ταξιδιωτικοί περιορισμοί- νέες πτήσεις προς Αθήνα και Τελ Αβίβ από τη Νέα Υόρκη.

Με βάση τον σημερινό προγραμματισμό, οι πτήσεις προς Αθήνα θα είναι καθημερινές, θα ξεκινήσουν στις 3 Ιουνίου και θα διαρκέσουν  έως τις 30 Οκτωβρίου. Οι κρατήσεις μάλιστα ξεκίνησαν από τους ενδιαφερομένους έχουν ξεκινήσει ήδη από τις 25 Ιανουαρίου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η American, η νέα σύνδεση αποτελεί σημαντικό ορόσημο για την εταιρεία «ως μέρος της στρατηγικής συμμαχίας μεταξύ της JetBlue Airways και του American Airlines Group, προσφέροντας στους ταξιδιώτες αυξημένη διασυνδεσιμότητα και πρόσβαση στο δίκτυο της βορειανατολικής περιοχής των ΗΠΑ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here