Ανάσα για τις επιχειρήσεις εστίασης αποτελεί η επιδότηση της αγοράς εξωτερικών θερμαστρών που είχε προαναγγείλει πρόσφατα η κυβέρνηση. Το καθολικό lockdown, και η περιορισμένη ρευστότητα ελέω της κρίσης της πανδημίας έχει προκαλέσει “εκρηκτικό” κλίμα στον κλάδο, με τους επιχειρηματίες να ζητούν έξτρα μέτρα για την ενίσχυσή τους.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης συνομίλησε σήμερα με επιχειρηματίες του κλάδου, οι οποίοι του έθεσαν μια σειρά ζητημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Για το ζήτημα της φορολογίας ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι έχουν γίνει μια σειρά παρεμβάσεων, όπως για παράδειγμα η μείωση των εργοδοτικών εισφορών, ενώ στο αίτημα για οριζόντια μείωση στον ΦΠΑ απάντησε πως έχει ήδη μειωθεί μία φορά ο φόρος, αλλά στα αλκοολούχα δεν είναι δυνατό να συμβεί, καθώς η κυβέρνηση ακολουθεί τη γραμμή της ΕΕ.

“Θα προχωρήσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα με τη μείωση των εισφορών” δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης. “Ο φόρος επιχειρήσεων από το 28 πήγε στο 24%, θα είχαμε φθάσει και λιγότερο αν δεν είχαμε την κρίση” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργιάδης. Προανήγγειλε δε ρύθμιση για τις μεταχρονολογημένες επιταγές, η οποία θα ανακοινωθεί σύμφωνα με τον υπουργό σήμερα.

Διαβάστε περισσότερα στο coffeemag.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here