Αύξηση πωλήσεων κατά 6% στα 133,4 εκατ. δολάρια πέτυχε στο γ’ τρίμηνο του 2020 ο όμιλος ΦΑΓΕ, βελτιώνοντας την επίδοση, παρουσιάζοντας παράλληλα αύξηση τζίρου κατά 2,6% έναντι ρυθμού ανάπτυξης 1% που εμφάνιζε έως το εξάμηνο.

Σύμφωνα με την αναλυτική παρουσίαση των αποτελεσμάτων της περιόδου, στο γ’ τρίμηνο οι πωλήσεις της γαλακτοβιομηχανίας σε αξία αυξήθηκαν στις ΗΠΑ, τη Βρετανία, την Ελλάδα και την Ιταλία κατά 1%, 18,4%, 4,2% και 20,4%, αντίστοιχα.

Ενώ οι πωλήσεις σε όγκο αυξήθηκαν σε Ηνωμένες Πολιτείες, Ηνωμένο Βασίλειο και Ιταλία κατά 5,6%, 11,3% και 10,2%, ενώ στην Ελλάδα μειώθηκαν 3%.

Παράλληλα, η εταιρεία υποστηρίζει ότι αναζητά εναλλακτική τοποθεσία για την ίδρυση παραγωγικής μονάδας. Συμπληρώνει ωστόσο, πως έχει καταλήξει σε συμφωνία πώλησης της έκτασης που είχε αγοράσει έναντι 27,6 εκατ. ευρώ προς το δημόσιο του Λουξεμβούργου με ορίζοντα ολοκλήρωσης της συναλλαγής το τέταρτο τρίμηνο του 2020.

H ΦΑΓΕ, θυμίζουμε, από το 2012 έχει μεταφέρει την έδρα της στο Λουξεμβούργο.

Δείτε επίσης: Γιατί η ΦΑΓΕ εγκατάλειψε το μεγαλόπνοο project στο Λουξεμβούργο;

Η διοίκηση της ΦΑΓΕ υπογραμμίσει ακόμη ότι η απόφαση να εγκαταλείψει τη δημιουργία της μονάδας στο Λουξεμβούργο, δεν πρόκειται να επηρεάσει την οικονομική θέση της εταιρείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here