«Κάτι κινείται» στον κόσμο των επενδύσεων στην Ελλάδα.

Ελληνικό, Costa Navarino, Kilada Hills είναι ορισμένα από τα μεγαλεπήβολα σχέδια που βρίσκονται στα «σκαριά» για την αλλαγή του επενδυτικού τοπίου στη χώρα μας, με στόχο μεταξύ άλλων την προσέλκυση νέων projects.

Μία προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη, με συνεχείς διαβουλεύσεις και επαφές στελεχών, αφορά στην δημιουργία σε ελληνικό έδαφος μεγάλων studios και εγκαταστάσεων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή –ακόμη και χολιγουντιανών- ταινιών.

Τις συζητήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη με κινηματογραφικές εταιρείες επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης στην ΕΡΤ.

Ένα τέτοιο project μοιάζει αρκετά μεγαλεπήβολο, καθώς ανάλογες κινήσεις που έγιναν στο παρελθόν «κόλλησαν» στη γραφειοκρατία.

Το «στοίχημα» είναι λοιπόν, δεδομένου ότι επενδυτικό ενδιαφέρον υπάρχει, να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια και τα προσκόμματα που δημιουργούν ο κρατισμός και η γραφειοκρατία, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα για την υλοποίηση τέτοιου είδους έργων.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως ένα «δειλό» βήμα προς την κατεύθυνση αυτή είναι η απόφαση της Millennium Films να δημιουργήσει στούντιο στη Θεσσαλονίκη.

Σε αποστολή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια, ο Περιφερειάρχης κ. Απ. Τζιτζικώστας είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Millennium Films,  Jeffrey Greenstein με τον οποίο συμφώνησαν να εργαστούν από κοινού για να γίνει το συντομότερο πράξη η κατασκευή και λειτουργία στούντιο στη Θεσσαλονίκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here