Όπως σας ενημέρωσε το Banks.com.gr από την πρώτη στιγμή με ανταπόκριση, κατά τη διάρκεια της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, που μεταδόθηκε ζωντανά, το έργο του Ελληνικού χαρακτηρίστηκε η μεγαλύτερη αστική ανάπλαση της Ευρώπης και επετεύχθη η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Το πενταετές πλάνο

Στα πρώτα 5 χρόνια του έργου θα επενδυθούν 2 δισ. από τη Lamda Development και η συμβολή επιχειρηματικών σχημάτων μειώνει το ρίσκο της επένδυσης, ενώ βάσει του πλάνου της εταιρείας το μεγαλύτερο μερίδιο των εσόδων σε ποσοστό 58%, θα προέλθει από την πώληση των 10.000 σπιτιών που θα κατασκευαστούν.

Δείτε επίσης: Η ώρα του Ελληνικού: Επιχειρηματικό κάλεσμα για το μεγαλύτερο έργο της Ευρώπης

Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της LAMDA, Οδυσσέας Αθανασίου, στόχος είναι η πώληση 500 σπιτιών ετησίως, και ήδη με τις πρώτες διαδικασίες εκδηλώθηκε έντονο ενδιαφέρον από το εξωτερικό. Η Lamda Development έχει προβλέψει ελάχιστες τιμές πώλησης για τις κατοικίες ύψους 3.500 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Επίσης, θα αναπτυχθεί ξενοδοχείο με χίλια δωμάτια το οποίο υπολογίζεται ότι θα αυξήσει την καταναλωτική δαπάνη για το σύνολο των εισερχόμενων τουριστών -περίπου 1 εκατ.- κατά 1,5 δισ. ευρώ. Θα αναπτυχθεί ακόμη το μεγαλύτερο mall στην Ελλάδα (Vouliagmenis mall) αλλά κι ένα boutique mall στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά.

Το Ελληνικό όπως είπε μεταξύ άλλων θα συμβάλει σε αύξηση του ΑΕΠ κατά 2% και το αποτύπωμα του θα φανεί σε κάθε τομέα της οικονομίας και της κοινωνίας καθώς αποτελεί ένα έργο μοναδικό στο είδος του που εμπλέκει ευρύτατο φάσμα οικονομικών, πολιτιστικών και άλλων τομέων

Με εγγύηση της οικογένειας Λάτση

H Γ.Σ προχώρησε στην έγκριση της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 650 εκατ. ευρώ.

Μαζί με την οικογένεια Λάτση που στηρίζει πλήρως το τεράστιο έργο στην αύξηση θα συμμετάσχουν τόσο ο έτερος σημαντικός μέτοχος ο όμιλος Π. Γερμανού και Κάτσου (μέσω της Voxcove, Κοινοπραξία της OLYMPIA Group και της VNK Capital) όσο και η Aegean του κ. Ευτ. Βασιλάκη, που έχει συμφωνήσει να αποκτήσει 1,66% της Lamda.

Η εταιρεία είναι σε πλήρη ετοιμότητα για την έναρξη της υλοποίησης της μεγαλύτερης αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη, με απαράμιλλα οφέλη για την ελληνική οικονομία, την ελληνική επιχειρηματικότητα και τις τοπικές κοινωνίες.

Η επένδυση θα δημιουργήσει, μεταξύ άλλων, δεκάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα στον κόσμο, κτήρια τοπόσημα και θα αποτελέσει παγκόσμιο πόλο έλξης με πολλαπλασιαστικά οφέλη για τη χώρα.

Ο Τάσος Γιαννίτσης, πρόεδρος της Lamda Development, αποκάλυψε πως ο όμιλος Λάτση αποφάσισε να στηρίξει μια επένδυση εν μέσω της οικονομικής κρίσης, τονίζοντας πως η επένδυση είναι πολύ μεγάλη, καθώς το ύψος της ξεπερνά τα 8 δις. 

Ο κ. Αθανασίου έκανε λόγο για ένα τεράστιο έργο, αναφέρθηκε στην ομάδα που εργάστηκε σκληρά για το prοject, ανέφερε ότι για το οικιστικό κομμάτι, στόχος είναι η πώληση 500 σπιτιών ετησίως και ότι ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον επενδυτές του εξωτερικού. Ενώ ήταν αισιόδοξος για το κύμα τουριστών που θα προσελκύσει το έργο και θα έχει οφέλη για όλη την Αθήνα.

“Έχει ενισχύσει την αυτοπεποίθησή μας ότι η οικογένεια Λάτση δεν θα συμμετάσχει μόνο με το ποσό που της αναλογεί, δηλαδή 350 εκατ. ευρώ, αλλά θα στηρίξει όλη την ΑΜΚ. Επίσης, ο δεύτερος μέτοχος της εταιρείας, το σχήμα Π. Γερμανού-Κάτσου, θα συμμετάσχει κατά το ποσοστό του στο έργο. Επομένως, το επενδυτικό ρίσκο είναι πολύ μικρό την πρώτη πενταετία” σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Develeopment Οδυσσέας Αθανασίου.

Ο κ. Αθανασίου ανέφερε ότι συμπληρώνεται σταδιακά η ομάδα του έργου του Ελληνικού με διαφανείς διαδικασίες. Επισήμανε επίσης ότι όλες οι προκηρύξεις των έργων και των προσλήψεων θα γίνουν με απόλυτη διαφάνεια, θα υπάρχει τακτική ενημέρωση και επικοινωνία, ενώ θα δημιουργηθεί και ξεχωριστή εφαρμογή (app) για κινητά τηλέφωνα.

Εδώ όλο το βίντεο της παρουσίασης:

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here