Από τα -προ μηνός- ιστορικά υψηλά, των 18,88 ευρώ, με την διόρθωση στο ΧΑ τραπεζικών και blue chips χαμήλωσε έως τα 14,98 ευρώ.
    Αποτίμηση στα 2 plus δισ.  €, ενώ με γνώμονα τα μέχρι τώρα αποτελέσματα η λειτουργική κερδοφορία διαμορφώνεται στα 240 εκατ. €, η  καθαρή κερδοφορία στα 162 εκατ. €.
Μεγάλα μεγέθη για την εταιρεία, που από την πρώτη χρονιά εισαγωγής της στο ΧΑ (2005) ακολουθεί μία σταθερά ανοδική πορεία κόντρα σε κρίσεις, μνημόνια, και διεθνείς αναταράξεις παρέμεινε από τις λιγοστές που από χρήση σε χρήση βελτιώνουν τα μεγέθη τους, ξεπερνώντας ακόμη και τραπεζικά bail in (της Κύπρου).
    Η μετοχή είναι σε διαπραγμάτευση 12,4 φορές τα κέρδη χρήσης, και 8 φορές την επιχειρηματική αξία της Jumbo σε σχέση με τα λειτουργικά κέρδη. Στο 2,4% η μερισματική απόδοση. 
    Η Jumbo, όπως και όλες οι μεγάλες εισηγμένες θα ωφεληθεί από την στιγμή που θα περάσουν (και υλοποιηθούν) τα φοροελαφρυντικά μέτρα (μείωση του συντελεστή στο 24%, φόρου επί εσόδων από μερίσματα στο 5% κ.α.) θα ωφεληθεί σημαντικά και πιθανότατα από την αύξηση της κατανάλωσης.
    Σημειωτέον, πως η εισηγμένη λόγω του κλεισίματος χρήσης έχει την δυνατότητα να παρατείνει κατά ένα μήνα την ανακοίνωση των οικονομικών μεγεθών της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here