Δημήτρης Μαλλάς

 

Το γεγονός ότι το μεγαλύτερο σουξέ στα νυχτερινά μαγαζιά το περασμένο καλοκαίρι ήταν το Bella Ciao, μόνο και μόνο επειδή ακουγόταν στο Casa de Papel, την τηλεοπτική σειρά του Netflix, είναι μάλλον λογικό να συνειδητοποιήσει κανείς πόσο ενισχυμένη είναι η δημοτικότητα της συγκεκριμένης συνδρομητικής πλατφόρμας και στην Ελλάδα.

Πόσες, όμως, είναι οι συνδέσεις που έχει το Netflix στην Ελλάδα; Αυτό είναι ένα δύσκολο ερώτημα, πολύ απλά γιατί η αμερικανική εταιρεία δεν ανακοινώνει στοιχεία για κάθε χώρα ξεχωριστά. Οι πληροφορίες του «Β» αναφέρουν πάντως ότι οι συνδέσεις του Netflix εκτιμάται ότι κυμαίνονται μεταξύ 200 και 220 χιλιάδων στη χώρα μας. Αριθμός διόλου ευκαταφρόνητος αν σκεφτεί κανείς πόσο καιρό είναι διαθέσιμη η πλατφόρμα στην Ελλάδα και από πότε ξεκίνησαν να υπάρχουν και ελληνικοί υπότιτλοι, τους οποίους θέλουν ουκ ολίγοι χρήστες, ακόμη και αν ξέρουν εξαιρετικά αγγλικά.

Αν αναλογιστεί κανείς ότι η Nova -μετά από τόσα χρόνια παρουσίας και με τη Super League και τη Euroleague στο «οπλοστάσιο» της- δεν έχει ούτε τις διπλάσιες συνδέσεις, τότε είναι προφανές ότι το Netflix μάλλον θα πρέπει να το λαμβάνουμε σοβαρά υπόψιν μας όσον αφορά το πώς διαμορφώνεται το τηλεοπτικό τοπίο. Ιδίως από τη στιγμή που την «κλασική» τηλεόραση τείνουν να παρακολουθούν μόνο οι μεγαλύτερες ηλικίες. Οι πιο μικροί είναι στο Netflix και στο YouTube και για την ενημέρωση τους έχουν το Διαδίκτυο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here