Πρωτόγνωρο πλήγμα για τον ελληνικό και σοκ για τον παγκόσμιο τουρισμό χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, κ. Τάσιος, την κατάρρευση της Thomas Cook.

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, ο πρόεδρος της ΠΟΞ Γρηγόρης Τάσιος υποστήριξε ότι λόγω των πολλαπλών συνεπειών από το «κανόνι» της Thomas Cook, η ημέρα «δεν προσφέρεται για εορτασμούς».

Ο κ. Τάσιος ανέφερε συγκεκριμένα ότι το πλήγμα που δέχθηκε ο ελληνικός τουρισμός από την κατάρρευση της Thomas Cook «είναι πρωτόγνωρο και μάλιστα σε μια χρονική συγκυρία που η χώρα προσπαθεί να κάνει τα πρώτα βήματά της προς την κανονικότητα».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΞ, «ο τουρισμός, όπως αποδείχθηκε και μέσα στην κρίση, είναι η “καρδιά” της πραγματικής οικονομίας και ο “αιμοδότης” των τοπικών κοινωνιών που στηρίζονται σε αυτόν.

Αρρυθμίες ή πολύ περισσότερο ένα “έμφραγμα” στον τουρισμό, μπορούν να επιφέρουν συστημικούς κλυδωνισμούς μεγάλης έκτασης και έντασης, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την οικονομία και την κοινωνία

Γρ. Τάσιος για Thomas Cook: Να μην επιτρέψουμε την ανακοπή της αναπτυξιακής προοπτικής

Στη συνέχεια, ο κ. Τάσιος σημειώνει ότι «η ΠΟΞ με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συναδέλφους αλλά και την προσπάθεια της χώρας να σταθεί στα πόδια της, μαζί με όλους τους θεσμικούς εκπροσώπους του κλάδου, βρίσκεται από την πρώτη στιγμή σε “ανοιχτή γραμμή” με το Υπουργείο Τουρισμού και τα συναρμόδια υπουργεία. Είναι ώρα άμεσης δράσης», υπογράμμισε.

Με αφορμή την κατάρρευση της Thomas Cook, ο πρόεδρος της ΠΟΞ προσέθεσε ότι οι έκτακτες καταστάσεις απαιτούν έκτακτα μέτρα και τονίζει ότι η γρήγορη και αποφασιστική στήριξη του κλάδου είναι η ικανή και αναγκαία συνθήκη για να αντιμετωπιστεί αυτή η πρωτόγνωρη κατάσταση που εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για την ανάπτυξη, την απασχόληση, τη λειτουργία της αγοράς, το τραπεζικό σύστημα, την κοινωνική συνοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here