Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας βρίσκεται στο Νταβός της Ελβετίας, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της Ετήσιας Συνόδου του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (World Economic Forum).

Φέτος στο WEF Davos συμμετέχουν 51 επικεφαλής κρατών, 56 υπουργοί Οικονομικών, 19 διοικητές κεντρικών τραπεζών, 30 υπουργών Εμπορίου και 35 υπουργών Εξωτερικών.

Ξεχωρίζουν βασιλείς, όπως του Βελγίου και της Ολλανδίας, η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, η επικεφαλής της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο γ.γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για το Κλίμα, Τζον Κέρι, ο διοικητής της Λαϊκής (κεντρικής) Τράπεζας της Κίνας, Γι Γκάνγκ.

Στο περιθώριο της Συνόδου, ο κ. Σταϊκούρας θα πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με υψηλόβαθμα στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων και επενδυτικών οίκων, όπως είναι οι Visa, Cisco και Goldman Sachs.

Επίσης, θα συναντηθεί με τον Υπουργό Οικονομικών της Σαουδικής Αραβίας κ. Mohammed Al-Jadaan, θα πραγματοποιήσει ομιλία στο περίπτερο του Greek House Davos, με θέμα «Οικονομική πολιτική σε περιόδους πολυ-επίπεδων κρίσεων», και θα εμφανιστεί σε διεθνή μέσα ενημέρωσης.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here