Τηρώντας μια -πάντα εκπληκτική- χρηματιστηριακή παράδοση, ο όμιλος Mytilineos με τις δεκάδες θυγατρικές και δραστηριότητα σε πολλές χώρες, ανακοινώνει πρώτος μέσα στον πρώτο μήνα του 2023, τα αποτελέσματα του 2022.

Οι προσδοκίες της αγοράς έχουν εκτινάξει την κεφαλαιοποίηση της Mytilineos πάνω από τα 3 δισ Ευρώ κι αυτό ερμηνεύεται ως  «ψήφος εμπιστοσύνης» στον εταιρικό μετασχηματισμό που ανακοινώθηκε ένα μήνα πριν.

  • Η Standard & Poors αναμένει τα EBITDA της Mytilineos στα επίπεδα των 750 – 800 εκατ. ευρώ για το σύνολο του 2022, ενώ η Citi πιο συγκεκριμένα έχει τοποθετήσει τον πήχη στα 760 εκατ. ευρώ.

Mεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία από την Mytilineos σήμερα –εξαιρουμένων των τραπεζών- έχουν μόνο ο ΟΠΑΠ, ο ΟΤΕ και η Coca-Cola 3E, δηλαδή τρεις πολυεθνικές εταιρείες.

Όπως είχε εξηγήσει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος, αυτός έγινε με το βλέμμα στραμμένο στους επενδυτές του εξωτερικού, καθώς «σε εκείνους απευθυνόμαστε πλέον», όπως είχε πει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι τα οικονομικά μεγέθη της Mytilineos–και ιδίως ο συνδυασμός χαμηλής δανειακής μόχλευσης με ταχύτατους ρυθμούς ανάπτυξης- δικαιολογούν την επενδυτική βαθμίδα για την πιστοληπτική ικανότητα και οι κινήσεις που γίνονται σε όλα τα επίπεδα ενισχύουν την εξωστρέφεια της εταιρείας και «φωτίζουν» το αφήγημά της, οδηγώντας στην αναγνώριση της πραγματικής χρηματιστηριακής της αξίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here