Στον όμιλο Euronet Worldwide πωλείται η δραστηριότητα των υπηρεσιών αποδοχής καρτών (POS) της Τράπεζας Πειραιώς, ενώ οι δύο πλευρές θα υπογράψουν 10ετή αποκλειστική συνεργασία πωλήσεων και διανομής.

Η Τράπεζα εισέρχεται σε μακροπρόθεσμη στρατηγική συνεργασία με την Euronet Worldwide, η οποία περιλαμβάνει την πώληση του κλάδου POS και τη σύναψη μακροπρόθεσμης αποκλειστικής συνεργασίας πωλήσεων και διανομής, για αρχική περίοδο διάρκειας 10 ετών. Το συνολικό τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται σε 300 εκατ. ευρώ.

To σχέδιο “Ανατολή” της Τρ. Πειραιώς με την υπογραφή Χρήστου Μεγάλου

Ο κλάδος POS προβλέπεται να αποσχισθεί και να εισφερθεί σε νέα εταιρεία, το 100% των μετοχών της οποίας θα μεταβιβαστεί στην Euronet. Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η οποία αναμένεται στο δεύτερο εξάμηνο του 2021, η Euronet Worldwide θα λειτουργεί ως αποκλειστικός μακροπρόθεσμος στρατηγικός εταίρος της Τράπεζας Πειραιώς για την παροχή υπηρεσιών αποδοχής καρτών σε πελάτες της Τράπεζας.

Στο πλαίσιο της συναλλαγής, η Τράπεζα Πειραιώς θα λαμβάνει επίσης προμήθειες για μελλοντικά καθαρά έσοδα που θα δημιουργούνται από τη δραστηριότητα παροχής υπηρεσιών αποδοχής καρτών.

Η Euronet των 50.000 ΑΤΜ επεκτείνεται ακόμη και στις απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας

Η UBS AG London Branch ενεργεί ως αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς στη Συναλλαγή. Η PricewaterhouseCoopers Business Solutions SA ενεργεί ως τεχνικός σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς. Η Akin Gump Strauss Hauer & Feld LLP και η δικηγορική εταιρεία Lambadarios ενεργούν αντίστοιχα ως διεθνείς και εγχώριοι νομικοί σύμβουλοι της Τράπεζας Πειραιώς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here