Τη χρυσή τομή αναζητούν οι τουριστικοί φορείς αναφορικά με το μεταναστευτικό- προσφυγικό που εξελίσσεται πλέον σε μεγάλο εθνικό ζήτημα.

  • «Η προστασία της τουριστικής εικόνας της χώρας είναι εξίσου σημαντική, όσο και η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού» σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρη Τάσιο.

Μετά την προδημοσίευση της σχετικής πρόσκλησης ενδιαφέροντος από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για φιλοξενία μεταναστών/προσφύγων και σε ξενοδοχεία, οι ξενοδόχοι εκτιμούν ότι όλοι οφείλουν να βάλουν “πλάτη” για την αποσυμφόρηση των νησιών, προστατεύοντας όμως παράλληλα τις περιοχές που δέχονται μέχρι και σήμερα τουρίστες.

Υπενθυμίζοντας τη συνεισφορά του τουρισμού στο ΑΕΠ κατά 25%, ο πρόεδρος της ΠΟΞ εκτιμά ότι το επικείμενο πρόγραμμα διαμονής θα μπορούσε να έχει απήχηση από τον ερχόμενο Νοέμβριο μόνο σε επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης και υπό προϋποθέσεις (συνυπολογίζοντας το κόστος ανακαίνισης που ενδεχομένως να χρειαστεί μετά τη λήξη του προγράμματος, διότι η εμπειρία έχει δείξει πως πρόκειται επί της ουσίας για πολύμηνη διαμονή και όχι για φιλοξενία) και βρίσκονται κατά κύριο λόγο στον ορεινό και ημι-ορεινό όγκο της χώρας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here