Αναμφισβήτητα η παρουσία της Dimand σε μεγάλα και σύνθετα projects την καθιστούν έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες -αν όχι τον μεγαλύτερο-  στην ανάπτυξη ακινήτων( κτίρια γραφείων, αναπλάσεις, logistics, κατοικίες).

Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους. Η Dimand διαχειρίζεται αυτή τη στιγμή 11 επενδυτικά projects αξίας 700 εκατ. ευρώ που αφορούν σε περισσότερα από 400.000 τμ με το μέλλον της στην αγορά του real estate να φαντάζει το ίδιο λαμπρό.

Ένα ακόμη από τα έργα που έχει αναλάβει και αφορά ανακαίνιση και αναδιαμόρφωση υπάρχοντος κτιρίου γραφείων στα Κάτω Πατήσια βρίσκεται πλέον προς ολοκλήρωση.

Ο λόγος για το γνωστό κτίριο της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), στη συμβολή της Λεωφόρου Ιωνίας 200 με την οδό Ιακωβάτων 61.

Το κτίριο έχει συνολική επιφάνεια 11.500 τ.μ. και σύμφωνα με όσα είχαν αναφερθεί από μέλη του Δ.Σ. της ΕΕΔΕ ήταν ιδιαίτερα κοστοβόρο καθώς σε μηνιαία βάση το κόστος λειτουργίας του ανερχόταν σε 20.000 ευρώ.

Υπενθυμίζουμε ότι η ΕΕΔΕ είχε βρεθεί στο επίκεντρο με ζητήματα κακοδιαχείρισης ευρωπαϊκών κονδυλίων, υπέρογκου δανεισμού, ανεξόφλητων απαιτήσεων, παραιτήσεις στελεχών και μελών του Δ.Σ.  και σε μια προσπάθεια να σωθεί η κατάσταση, πωλήθηκε τελικά το κτίριο της Ιακωβάτων στην Dimand το Φεβρουάριο του 2020. To κτίριο πουλήθηκε αντί 7,3 εκ. ευρώ (ποσό που δεν επαρκούσε για να καλύψει το οικονομικό “άνοιγμα” της ΕΕΔΕ).

Η Dimand θα το μετατρέψει σε βιοκλιματικό κτίριο σύγχρονων γραφείων, σε μια επένδυση που υπολογίζεται σε περίπου 15 εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Dimand, Δημήτρης Ανδριόπουλος,

  • το κτίριο θα έχει ολοκληρωθεί το φθινόπωρο (πιθανότατα τέλος Οκτωβρίου) ενώ ήδη γίνεται αναζήτηση για την εύρεση των κατάλληλων εταιρειών που θα μισθώσουν χώρους του (ή και ολόκληρο το κτίριο).

Ισχυρό χαρτοφυλάκιο – Μεγάλες συνεργασίες

Η Dimand έχοντας ήδη ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο έργων στο real estate έχει δυνατό αποτύπωμα στην εγχώρια αγορά αλλά και συνεργασίες με ηχηρά ονόματα όπως ο όμιλος της Eurobank, η Grivalia Hospitality, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), και η Prodea Investments ΑΕΕΑΠ, με τις οποίες τρέχει τα περισσότερα projects, διατηρώντας παράλληλα άριστη συνεργασία και με τις υπόλοιπες συστημικές τράπεζες.

Η συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) για τη δημιουργία joint venture με συμμετοχή 65% της Dimand και 35% για την EBRD με στόχο κυρίως «πράσινα» έργα ανάπτυξης, ορισμένα από τα οποία είναι τώρα σε εξέλιξη, ήρθε το 2017 ενώ το 2019 έγινε συμφωνία χρηματοδότησης από τη H.I.G. Europe Realty, τον ευρωπαϊκό βραχίονα της αμερικανικής H.I.G., η οποία διαθέτει υπό διαχείριση συνολικά κεφάλαια 43 δισ. δολαρίων.

Τα μεγάλα Projects

Μερικά από τα πλέον σημαντικά έργα της εταιρείας αποτελούν το Γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, τα Αστέρια Γλυφάδας, ο Πύργος Πειραιά, το Σαρόγλειο Μέγαρο στην Ομόνοια, το πρώην κτήρια «Παπαστράτος» στον Πειραιά, αλλά και το συγκρότημα γραφείων στη λεωφόρο Συγγρού, ενώ πλέον έχει κάνει την είσοδο του δυναμικά και στην αγορά της Θεσσαλονίκης με το πρώτο πλήρως βιοκλιματικό συγκρότημα γραφείων (office park), συνολικής επιφάνειας ανωδομής 18.000 τετραγωνικών μέτρων στη δυτική είσοδο της πόλης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here