Γράφει η «ξενοδόχος» 

Αegean, Air France και θυγατρικές της Lufthansa είναι μεταξύ των εταιρειών που ξεκινούν σταδιακά τη σύνδεση της Ελλάδας με το εξωτερικό κυρίως από τα τέλη Μαϊου- αρχές Ιουνίου και μετά, με τον μεγαλύτερο εγχώριο αερομεταφορέα να ενισχύει από την ερχόμενη εβδομάδα και το δίκτυο του εσωτερικού. Οι εν λόγω αεροπορικές έρχονται έρχονται να προστεθούν στην KLM, η οποία εντάσσει τον προορισμό της Αθήνας από τις αρχές Ιουνίου αλλά και την American Airlines η οποία έχει ανακοινώσει στο ευρωπαϊκό της πρόγραμμα από τον Ιούλιο την Αθήνα 

Ειδικότερα, ο όμιλος της Aegean εντάσσει επιπλέον δρομολόγια στο εσωτερικό από τις 18 Μαϊου, ενώ σε δεύτερη φάση, μέχρι τα τέλη Μαϊου θα αυξηθούν και τα δρομολόγια εξωτερικού.  Η  εταιρεία θα προχωρήσει σε ένα πρώτο βήμα ενίσχυσης συχνοτήτων προς Ηράκλειο, Χανιά, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη και κατόπιν από  25 Μαΐου προς Ρόδο, Κέρκυρα, Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο και τους υπολοίπους προορισμούς του  δικτύου εσωτερικού.

Επίσης, σταδιακά μέχρι τα τέλη Μαΐου, θα προχωρήσει και στην επανέναρξη διασύνδεσης  με μερικούς βασικούς ευρωπαϊκούς προορισμούς. Συγκεκριμένα προγραμματίζει μέσα στον Μάιο την επανέναρξη των πτήσεων από την Αθήνα προς το Μόναχο, τη Ζυρίχη, τη Φρανκφούρτη και τη Γενεύη, με μικρή κατά αρχήν συχνότητα.  Ταυτόχρονα θα αυξήσει τις πτήσεις προς τις Βρυξέλλες, το μοναδικό προορισμό εξωτερικού που έως σήμερα δεν είχαν ανασταλεί.

Εντός του Μαΐου αναμένονται να ξεκινήσουν και οι πτήσεις της Air France από το Παρίσι, με στόχο την σταδιακή αποκατάσταση και ενίσχυση της σύνδεσης μεταξύ των δύο χωρών. Συγκεκριμένα, σε πρώτο στάδιο, επανέρχεται η πτήση από το αεροδρόμιο του Παρισιού Charles de Gaulle προς την Αθήνα στις 23 Μάϊου, η οποία και θα επαναληφθεί στις 30 Μαΐου. Στη συνέχεια, και για τις εβδομάδες που ακολουθούν, οι πτήσεις θα ενισχύονται σε αριθμό, προσφέροντας σταδιακά περισσότερες κάθε εβδομάδα. Επιπλέον, από τις 27 Ιουνίου η Air France επαναφέρει την σύνδεση με το Ηράκλειο Κρήτης από το αεροδρόμιο Charles de Gaulle, που είχε εντάξει τα τελευταία χρόνια στο θερινό της πλάνο, προσφέροντας μία εβδομαδιαία πτήση. 

Οι αεροπορικές εταιρείες του ομίλου Lufthansa ανακοίνωσαν επίσης ότι επεκτείνουν με το πρόγραμμα του Ιουνίου το δίκτυο πτήσεων σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες. Ενδεικτικά, η εταιρεία του ομίλου Eurowings επισημαίνει ότι «με πτήσεις σε Ισπανία, Ελλάδα, Πορτογαλία και Κροατία, η εταιρεία ρίχνει το βάρος της σε προορισμούς στην Μεσόγειο», επισημαίνεται χαρακτηριστικά, με τον προορισμό του Ηρακλείου να εντάσσεται στο πρόγραμμα της εταιρείας από τα τέλη Μαϊου. Μέχρι το τέλος Ιουνίου, οι αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου Lufthansa σχεδιάζουν να προσφέρουν γύρω στις 1.800 πτήσεις την εβδομάδα σε περισσότερους από 130 προορισμούς παγκοσμίως. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here