Γράφει η «ξενοδόχος» 

Ασκήσεις επί χάρτου θα έχουν οι ξενοδόχοι ανά την Ελλάδα, προκειμένου να βγάλουν άκρη με τον …λαβύρινθο των πρωτοκόλλων που δε θα ξέρουν κυριολεκτικά από πού τους έρχονται, ελέω κορωνοϊού. 

Tα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ανακοινωθούν από πλευράς της κυβέρνησης  δεν θα είναι τα μόνα. Οι μεγάλοι tour operators του εξωτερικού– βλ. TUI, Der Touristik κ.α.- έχουν ήδη αποστείλει πολυσέλιδα πρωτόκολλα που θέτουν οι ίδιοι για τη λειτουργία των ξενοδοχείων με τα οποία συνεργάζονται, ενώ αντίστοιχους κανόνες θέτουν και οι ξένες αλυσίδες που έχουν παρουσία στην Ελλάδα, όπως οι Marriott, Wyndham κ.α.. 

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος μεταφέρει την αγωνία των ξενοδόχων αναφορικά με τον τρόπο με τον οποίο καλούνται αυτή τη στιγμή να επαναλειτουργήσουν τα ξενοδοχεία μέσα στην πανδημία του κορωνοϊού, αλλά και τους προβληματισμούς τους περί περιορισμένης ευθύνης σε περίπτωση εντοπισμού κρούσματος σε μονάδα. Ο ίδιος εκτιμά ότι  υπάρχουν σημαντικοί αστερίσκοι στις διακρατικές συμφωνίες με χώρες που θα πληρούν τα ίδια υγειονομικά κριτήρια. Αγκάθι είναι και το θέμα της ρευστότητας των επιχειρήσεων στο φετινό- ζημιογόνο- καλοκαίρι, αφού μία στις τρεις επιχειρήσεις δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να επωφεληθεί από χρηματοδοτικά εργαλεία ενίσχυσης ρευστότητας ζητώντας περαιτέρω απλουστεύσεις στις διαδικασίες, σε συνδυασμό με επιδότηση και επιμερισμό του κόστους εργασίας για τους απασχολούμενους στον τουρισμό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΞ, η επανεκκίνηση του τουρισμού μπορεί να γίνει με ένα ρεαλιστικό υγειονομικό πρωτόκολλο, διακρατικές συμφωνίες, στήριξη της εργασίας – απασχόλησης και χρηματοδοτικά εργαλεία ρευστότητας. Αναμένοντας τις κυβερνητικές αποφάσεις, το μόνο … θετικό είναι το γεγονός ότι η Κομισιόν αναγνωρίζει τη σημασία του τουρισμού για την ευρωπαϊκή οικονομία στη δέσμη μέτρων που ανακοίνωσε για τον τουρισμό και τις μετακινήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here