Το Ηνωμένο Βασίλειο θρηνεί την απώλεια του πρίγκιπα Φίλιππου, ενώ όλα τα βρετανικά ΜΜΕ κάνουν αφιερώματα για την ζωή του συζύγου της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Το BBC φιλοξένησε ρεπορτάζ για την καταγωγή του Φιλίππου, ως γνωστόν γεννήθηκε στο περίφημο Μον Ρεπό της Κέρκυρας το 1921…

Αυτό που δεν γνωρίζαμε ήταν ότι γεννήθηκε πάνω σε ένα πανάκριβο (σήμερα) τραπέζι που ήταν τοποθετημένο στην τραπεζαρία του ανακτόρου και πως αυτό μεταφέρθηκε, υπό νέο ιδιοκτήτη, στο Λονδίνο για άλλη… χρήση.

Ο γιατρός εκείνες τις εποχές όριζε πως το κρεβάτι, για κάποιον τρόπο, δεν ήταν κατάλληλο για να γεννήσει μία γυναίκα και γι αυτό, κουβάλησαν τη μητέρα του Αλίκη κάτω στην κεντρική τραπεζαρία και την ξάπλωσαν στο τραπέζι.

Μπορεί το Μον Ρεπό να λειτουργεί ως μουσείο, αλλά όπως αποκάλυψε το BBC, το τραπέζι μεταφέρθηκε αρχικά σε μία αίθουσα συσκέψεων στο χρηματοοικονομικό κέντρο City του Λονδίνου.

Αγοράστηκε από την εταιρεία ναυτιλιακών μισθώσεων Howe Robinson το 1980 και παραμένει στα γραφεία της έκτοτε.

Το τραπέζι είχε αγοραστεί από τον μεσίτη πλοίων Howe Robinson και ένας ειδικός για αντίκες είπε πως το στυλ είναι «Βασίλισσας Άννας» όπως άλλωστε και οι καρέκλες.

Πλέν, βρίσκεται, πλήρως εξοπλισμένο για διασκέψεις, στην αίθουσα συνεδριάσεων στο Δημαρχείο του Λονδίνου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here