Ένα ενδιαφέρον στοιχείο προέκυψε από την ετήσια έκθεση* των Financial Times σε συνεργασία με την στατιστική υπηρεσία Statista.

Στις χίλιες ταχύτερα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις της Ευρώπης συγκαταλέγονται τα ελληνικά καφεκοπτεία Coffee Island.

Η Coffee Island συμπεριελήφθη για πρώτη φορά στη λίστα και κατοχύρωσε τη θέση 657, με ετήσιο ρυθμό αύξησης εσόδων 270% μεταξύ 2014 και 2017. Οι γερμανικές επιχειρήσεις έχουν την πρωτοκαθεδρία στην έκθεση, με 230 από αυτές να βρίσκονται στη μακροσκελή λίστα των Financial Times.

Για να μπει μια εταιρεία στη λίστα θα πρέπει να είχε έσοδα τουλάχιστον 100.000 ευρώ το 2014 και τουλάχιστον 1,4 εκατ. ευρώ το 2017. Πρώτη στη λίστα των χιλίων ταχύτερα αναπτυσσόμενων ευρωπαϊκών εταιρειών είναι η βρετανική υπηρεσία χρηματοδότησης και δανείων αυτοκινήτων Blue Motor Finance.

Επιπλέον προϋπόθεση που έπρεπε να πληρούν οι εταιρείες, για να ληφθούν υπ’ όψιν στην έρευνα, ήταν η ανεξαρτησία τους, δηλαδή να μην είναι θυγατρικές. Εκτός αυτού, ο ρυθμός ανάπτυξης στο καθορισμένο διάστημα έπρεπε να αφορά κυρίως τα οργανικά έσοδα. Τέλος, εάν η εκάστοτε εταιρεία είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο, έπρεπε η μετοχή της να μην έχει υποχωρήσει περισσότερο από 50% από το 2017.

*Στην έκθεση δεν συμπεριλήφθηκαν όλες οι ευρωπαϊκές εταιρείες, αλλά μόνο αυτές που έκαναν αίτηση και ήθελαν να δημοσιεύσουν τα οικονομικά τους στοιχεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here