Κατά το διάστημα 4-8 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε δράση προώθησης φέτας στην καναδική αγορά στο πλαίσιο του 3ετούς προγράμματος, με επωνυμία «7.1 Ημέρες γευσιγνωσίας – Προώθηση σε σημεία πώλησης (POS) στον Καναδά για το 2ο και 3ο έτος». Η συγκεκριμένη δράση αποτελούσε μέρος των δράσεων του 2ου έτους αλλά λόγω πανδημίας κορωνοϊού μεταφέρθηκε στο 3ο και τελευταίο έτος του προγράμματος.

Η δράση αφορούσε στην δειγματοδιανομή ελληνικής φέτας ΠΟΠ σε 31 καταστήματα της ευρύτερης περιφέρειας Τορόντο (GTA). Σε αυτά τοποθετήθηκε stand από το οποίο παρείχετο πληροφοριακό υλικό προς τους πελάτες με παράλληλη προσφορά προϊόντος για γευστική δοκιμή.

Οι ελληνικές εξαγωγές φέτας στον Καναδά ανήλθαν σε 5,8 εκ. € το 2021, αυξημένες κατά 33,6% έναντι του 2020. Κατά το α’ δίμηνο 2022, κατεγράφη περαιτέρω αύξηση κατά 18%. Περαιτέρω, με εξαίρεση το 2019, οπότε σημειώθηκε πτώση εξαγωγών κατά 4,9% έναντι του προηγουμένου έτους, παρατηρείται ανοδική τάση, που μπορεί σε μεγάλο ποσοστό να αποδοθεί στην υπογραφή της Συμφωνίας CETA μεταξύ ΕΕ – Καναδά, βάσει της οποίας εξαγωγές εντός της προβλεπόμενης ποσόστωσης έχουν μηδενικό εισαγωγικό δασμό. Συγκεκριμένα, το 2017 οι ελληνικές εξαγωγές φέτας ανέρχονταν σε 2,62 εκ. €., με αποτέλεσμα η αύξηση κατά την περίοδο 2017-2021 να ανέρχεται σωρευτικά σε 121%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here