Κατά τη διεξαγωγή επιτόπιων ελέγχων κλιμακίων του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ σε πιστοποιημένες επιχειρήσεις παραγωγής και εμπορίας προϊόντος ΤΥΡΙ “ΦΕΤΑ Π.Ο.Π.”, διαπιστώθηκε η διακίνηση 15.525kg προϊόντος με το χαρακτηρισμό “ΤΥΡΙ ΠΡΟΒΕΙΟ ΛΕΥΚΟ”, ως ΤΥΡΙ “ΦΕΤΑ Π.Ο.Π.”, από την επιχείρηση “ΚΑΛΗΓΕΡΟΣ Β. & ΣΙΑ ΟΕ-PROVIDER FOODS”, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Με την αναγραφή της ανωτέρω ένδειξης, γίνεται κατάχρηση της καταχωρισμένης ονομασίας ΤΥΡΙ “ΦΕΤΑ Π.Ο.Π.”, για αντίστοιχο συγκρίσιμο προϊόν, προκαλώντας παραπλάνηση των καταναλωτών και συνιστώντας αθέμιτο ανταγωνισμό, σημειώνει το υπουργείο και προσθέτει: Ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ αποφάσισε την παραπομπή της επιχείρησης “ΚΑΛΗΓΕΡΟΣ Β. & ΣΙΑ ΟΕ-PROVIDER FOODS” στην Πρωτοβάθμια Επιτροπή Εξέτασης Παρατυπιών & Παραβάσεων προϊόντων Π.Ο.Π./Π.Γ.Ε. του Υ.Π.Α.Α.Τ. για επιβολή κυρώσεων, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Θα ακολουθήσουν ενέργειες του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, σε συνεργασία με συναρμόδιες υπηρεσίες, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ισχύουσα νομοθεσία.