Στην έκδοση -όχι ενός αλλά- δύο ομολόγων , ένα ύψους 150 εκατ.€ και ένα 200 εκατ.€, προχώρησε σήμερα ο ΟΤΕ, μέσω της θυγατρικής του ΟΤΕ Plc με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.
  •        Το πρώτο ομόλογο “βγήκε” με αρνητικό επιτόκιο, καθώς η ετήσια απόδοση του διαμορφώθηκε στο (μείον) -0,237% ενώ για το δεύτερο στο 0,627%.
     Να σημειωθεί, πως είναι το πρώτο στην ιστορία του Οργανισμού με αρνητικό επιτόκιο, και το πρώτο “διεθνές” ελληνικό (κρατικό, εταιρικό) με ανάλογη απόδοση.
     Βέβαια, οι αναγνώστες του Banks.com.gr γνώριζαν-από τις 6 Μαϊου- την άμεση ανάλυση και τα μυστικά οφέλη της αναβάθμισης από την Standard & Poor’s.
     Συγκεκριμένα, την προηγούμενη Πέμπτη το “Β” σας ενημέρωνε, πως…
  •     ” Επίσης, όμως, λύνονται τα χέρια της διοίκησης Τσαμάζ να προχωρήσει στην έκδοση ενός “ευρωπαϊκού ομολόγου” με πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να εκδοθεί με αρνητικό επιτόκιο”
και ότι
  •    “αυτή η κίνηση των αμερικανών θα μπορούσε να αποτελέσει πρόκριμα για την επιλεξιμότητα στο πρόγραμμα αγοράς εταιρικών ομολόγων, δηλαδή στο Corporate Sector Purchase Program (CSPP) της ECB.

Τα έσοδα από τα νέα ομόλογα θα χρησιμοποιηθούν για την αναχρηματοδότηση του ομολόγου ποσού 200 εκατ. ευρώ της OTE plc, λήξεως Ιουνίου 2021, καθώς και για γενικές επιχειρηματικές ανάγκες του Ομίλου ΟΤΕ.

Τα νέα ομόλογα εκδόθηκαν από την OTE plc με την εγγύηση της ΟΤΕ Α.Ε., στο πλαίσιο του υφισταμένου Προγράμματος Έκδοσης Μεσομακροπρόθεσμων Ομολόγων (GMTN Programme), που διέπεται από το αγγλικό δίκαιο, και δεν είναι εισηγμένα προς διαπραγμάτευση.

Η εκκαθάριση πραγματοποιήθηκε σήμερα 14 Μαΐου 2021

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here