Όπως από καιρό έχει επισημάνει στους αναγνώστες του το “Β”, με την στήριξη της γερμανικής κυβέρνησης ξεκινούν επίσημα οι διαπραγματεύσεις για την συγχώνευση, των δύο μεγαλύτερων γερμανικών τραπεζών –Deutsche Bank και Commerzbank– θέτοντας ως στόχο τη δημιουργία ενός «εθνικού πρωταθλητή» στον κλάδο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.

Η έναρξη των διμερών επαφών συνιστά αποτέλεσμα των πιέσεων της γερμανικής κυβέρνησης για τη διερεύνηση του σεναρίου συγχώνευσης, προκειμένου να αποφευχθεί η εξαγορά από κάποια ανταγωνιστική εταιρεία του εξωτερικού. Η διατήρηση της γερμανικής ταυτότητας των δύο τραπεζών θεωρείται μείζονος σημασίας για το Βερολίνο, το οποίο επιδιώκει την περαιτέρω χρηματοδοτική στήριξη των -εξαγωγικού προσανατολισμού- εταιρειών.

  • Χθες, η Deutsche Bank ανακοίνωσε ότι «επαναξιολογεί τις στρατηγικές επιλογές» και ότι «βρίσκεται σε συζητήσεις με την Commerzbank», προσθέτοντας βέβαια, ότι «δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα για την ολοκλήρωση της συναλλαγής».
  • Από την πλευρά της, η Commerzbank επιβεβαίωσε ότι υπάρχει συμφωνία για την έναρξη διαπραγματεύσεων επί του σεναρίου της συγχώνευσης.

Εφόσον τελικά, οι προσπάθειες καρποφορήσουν, τότε η νέα, κοινή εταιρεία θα διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία, αξίας 1,8 τρισεκατομμυρίων ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί άλλωστε, ότι η τρέχουσα κεφαλαιοποίηση της Deutsche Bank εκτιμάται σε 16,1 δισ. ευρώ και της Commerzbank σε 8,9 δισ. ευρώ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here