Πάνω από τα 850 εκατ. ευρώ έφτασαν οι προσφορές -με περισσότερους από 135 θεσμικούς επενδυτές (καθώς η οδηγία MiFID δεν επιτρέπει την συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών)- για το ομόλογο Tier II της Τρ. Πειραιώς.

Το επιτόκιο της έκδοσης διαμορφώθηκε στο 9,75% από το 10,25% που ήταν το επίπεδο όπου και άνοιξε το βιβλίο προσφορών στις 10.30 ώρα Ελλάδας, ενώ η Πειραιώς αναμένεται να αντλήσει 400 εκατ. ευρώ.

Το “B” δικαιώνεται για την πρόβλεψή του απόλυτα, καθώς μέσα από τη στήλη “ΨΥΧΡΗ ΛΟΓΙΚΗ” είχε επισημάνει πως το επιτόκιο του συγκεκριμένου ομολόγου είναι βαρύ.

  • Αν η Τρ. Πειραιώς καταφέρει να δανειστεί με έως 9% τότε …θα κάνει πάρτι.
  • Στο 10% θα πάρει τα λεφτά και θα επικεντρωθεί στην ποιότητα και στο πλήθος των προσφορών που θα έχουν υποβληθεί.
  • Αν το επιτόκιο του ομολόγου μειωμένης εξασφάλισης Tier II ξεπεράσει κατά πολύ το 10% τότε το κόστος θα είναι βαρύ για την τράπεζα αλλά τα περιθώρια κέρδους των traders που θα ασχοληθούν με τον συγκεκριμένο τίτλο θα είναι μεγάλα και η Τράπεζα θα είναι talk of the town

Αξιοσημείωτο πως αυτό είναι το πρώτο ομόλογο τέτοιου τύπου που εκδίδει ελληνική τράπεζα μετά από 11 χρόνια

Η έκδοση θα διέπεται από το αγγλικό δίκαιο, με εκδότη την Piraeus Group Finance PLC και εγγυητή την Τράπεζα Πειραιώς, ενώ όπως είναι γνωστό, bookrunners είναι η Goldman Sachs και η UBS.  Ως ημερομηνία διακανονισμού ορίστηκε η 26η Ιουνίου 2014 ενώ η έκδοση αναμένεται να αξιολογηθεί με Caa3 από την Moody’s και με CCC από την S&P.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here