Η εταιρεία Πλαστικά Κρήτης είναι από τις λιγοστές περιπτώσεις εισηγμένων, που προγραμματίζουν σημαντικά επενδυτικά projects στηριζόμενες σε ίδιες πηγές και δυνάμεις. 
    Ομολογουμένως αξιοπρόσεκτη η οικονομική διάρθρωση της ελληνικής πολυεθνικής στον κλάδο πλαστικών, καθώς για την χρήση 2019 είχε θετικό καθαρό ταμείο (με 62,5 εκατ.€), ελεύθερες ταμειακές ροές (31,9 εκατ. Ευρ΄), EBITDA (55,75 εκατ. €), κύκλο εργασιών (288,8 εκατ. €), καθαρά κέρδη (35,3 εκατ.€) όλα τα μεγέθη σε σημαντική άνοδο σε σχέση με το 2018.
  •  Το σημαντικό όμως είναι η ευρωστία των ελεύθερων ταμειακών ροών συνακόλουθα του θετικού καθαρού ταμείου που δίνει την δυνατότητα στην διοίκηση Λεμπιδάκη να υλοποιήσει ένα τεράστιο πρόγραμμα σε βάθος 5ετίας, με νέα projects κυρίως σε Ελλάδα και Κίνα.

 Ήδη τον Αύγουστο του 2019 ξεκίνησε η λειτουργία της δεύτερης γραμμής παραγωγής πλαστικών φύλλων 7-στρώσεων στο Ηράκλειο, που αύξησε κατά 30% την δυναμικότητα παραγωγής του τομέα και μας βοηθάει να αυξήσουμε τις πωλήσεις το 2020. Στη Γαλλία ξεκίνησε στα μέσα του 2019 νέα γραμμή παραγωγής πλαστικών φύλλων 5-στρώσεων που αύξησε τη δυναμικότητα της εκεί θυγατρικής μας και της δίδει τη δυνατότητα παραγωγής νέων προϊόντων.

  • Επίσης, έχει ολοκληρωθεί η επένδυση σε 5 γραμμές παραγωγής masterbatch στο εργοστάσιό μας στην Πολωνία οι οποίες βρίσκονται σε παραγωγική λειτουργία από τα μέσα Μαΐου 2020.
  • Σύντομα ξεκινά η κατασκευή του νέου εργοστασίου μας στην Κίνα στην περιφέρεια Anhui η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στο δεύτερο εξάμηνο του 2021.

Το μόνο, που μένει-πλέον- στην διοίκηση της εταιρείας είναι να προχωρήσει στο “άνοιγμα” της στο ευρύτερο επενδυτικό κοινό.

Η συμβουλή μας: 
  •    Με τη μετοχή στα 13,20 ευρώ ένα splitάρισμα της τιμής θα άρεσε στην αγορά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here